Legjobb vírusirtók windows 10-hez

0
0

Akarva akaratlanul is bekövetkezhet a baj, viszont könnyedén megelőzhetjük, ha felkészülünk a legrosszabbra. Már több cikk is készült, hogyan védjük meg magunkat az interneten, pl. Hogyan védd az adataidat Windows 10-ben vagy Hogyan védd az otthoni hálozatodat, illetve ismerjük a legfontosabb szabályokat is, hogy ne nyissuk meg a rejtélyes emaileket, ne adjunk ki személyes adatokat, és kerüljük az álhírekkel foglalkozó weboldalakat. A legjobb megoldást mégis a vírusírtók jelentik, amelyek már teljesen átalakultak és nem csak a kezdeti egyszerű szerepet töltik be.

Melyek a legjobb vírusirtók Windows 10-hez?

Eset Internet Security, Bitdefender Internet Security, Norton Security 360, Kaspersky Internet Security, Avast Internet Security, AVG Internet Security, BullGuard Internet Security,

Érdemes fizetős vírusirtót használnom?

Abban az esetben érdemes, ha böngészésre és videó nézésére használjuk a számítógépet, illetve nem szokásos oldalokról is töltünk le tartalmakat.

Már elmúlt az az idő, hogy csak a letöltött fájlok miatt kellett aggódnunk. A jelenlegi vírusirtók megvédenek minket a rosszindulató weboldalaktól és programok letöltésétől. Folyamatosan monitorozzák a programok működését is, amelynek a segítségével megadakadályozhatják ha egy program úgy döntene, hogy harmadik országba küldi az adatainkat.

A következő teszt azokról a programokról fog szólni, amelyek a legnagyobb biztonságot nyújták az otthoni számítógépes használat során. Az összeállítás során, figyelembe vettük több weboldal véleményét és választását, a saját tapasztalatainkat ezekkel a programokkal kapcsolatban, de mégis a legmeghatározóbb tényezőt az AV-Test és az AV-Comparatives tesztjei és mérései adják. Ezek a kutató intézetek nagy múlttal rendelkeznek, több fronton tesztelték ezeket a programokat és nap, mint nap ezeknek a működtetésével foglalkoznak.

1. Eset Internet Security

Teljeskörű védelmet nyújt az otthoni internetezés során. Az alapvető víruskeresés és vírusirtás mellett, olyan szolgáltatásokhoz is hozzájutunk, mint a rosszindulató weboldalak tiltása, a bankok internetes felületéhez külön böngészőt biztosít számunkra, amely biztonságossá teszi a kártya adataink megadását. Beépített otthoni felügyelettel is rendelkezik, amellyel a hálozatunkon lévő eszközöket tudjuk megtekinteni és megfigyelni, ezáltal egyből felismerhetjük, hogy ha egy rosszindulatú eszköz csatlakozott fel a rendszerünkre.

A gyermekek védelmére is lehetőségünk van a szülői felügyelet bekapcsolásával. Letilthatjuk a különböző oldalakat, illetve akár kategóriákat is.

A programot egy évre és egy eszközre 17262Ft-ért vásárolhatjuk meg, amely a jelenlegi árfolyamot tekintve kb. 50 EUR. Ha több évre fizetünk elő, akkor már is kedvezményesebb árat kapunk, illetve a további eszközöknél is hasonló az árképzés.

Legyél Te is Kezdeti Lovag!

Elérhető a TechBlogger első csomagja. Rengeteg exkluzív streamer tartalommal, útmutatóval, segítséggel és kedvezménnyel. Most Lesty fiókkal!

Magyarországon az ESET együttműködik a CHIP-el. Ebben a havi megjelenésű magazinban találhatunk 30 napra szóló kulcsot az említett programhoz, illetve az ESET Mobile Security-hez is. Ha ki szeretnénk próbálni akkor egy jó megoldás.

2. Bitdefender Total Security

2019-ben elnyerte az AV-Comparatives év terméke díjat, így jogosan került fel a lista második helyére, viszont nem meglepő, mivel folyamatosan ilyen eredményeket kapunk a szoftvertől. Azért fontos ezt szem előtt tartanunk, mivel egyes szoftverek az egyik évben nagyon jól teljesíteneke, míg a másikban rosszul. A Bitdefender ezzel szemben folyamatosan a legjobbak között szerepel kb. 10 éve.

Fejlett fenyegetés elleni védelemmel rendelkezik a program, ami működésében hasonló mint a valós idejű védelem. A többrétegű zsarolóvírus (ransomware) elleni védelem egy egyedi megoldás, amely hozzájárult a tökéletes eredményekhez. Több olyan funkciót is tartalmaz a program, amelyek az internet használat során megvédenek minket. Ilyen például a biztonságos online bankolás.

A fájlmegsemmesítő egy olyan funkció, amellyel nem találkoztunk a többi vírusirtónál. Ezzel véglegesen törölhetjük a fájljainkat, nem csak vizuálisan. Jelszómenedzsert is találhatunk az eszközben, így a jelszavunk ellopásától sem kell félnünk.

A Bitdefender egyéves előfizetéséhez 7999Ft-os áron jutathozunk hozzá, amellyel 5 eszköznek tudjuk biztosítani a védelmet, legyen szó windows, android, vagy apple készülékről.

Nem sikerült beállítani? Lassú? Lefagy?

Itt a megoldás.

Bármilyen problémád is adódjon a számítógépeddel, a rendelkezésedre állunk és megoldjuk a problémát, akár azonnal.

3. Norton Security 360 Deluxe

Habár a legjobbnak az ESET szoftverét találtuk az egyik legjobb előfizetést mégis a Norton Security biztosítja. A Symantec cég már régóta piacon levő eszközét, nemrégiben átnevezték NortonLifeLock-ra. Három előfizetésre van lehetőség, a Standard, Deluxe és a Premium. A Deluxe a legjobb választás otthoni használat során, amelyet most az oldalon 59,99 EUR-ért vásárolhatunk meg. Ezzel az egy éves előfizetéssel 5 eszközre telepíthetjük fel a programot, amely lehet windows, android vagy apple készülék.

A tulajdonságok terén is kiemelkedő a program. Valós idejű védelemet, rosszindulató oldal kiszűrést és szülői felügyeletet itt is kapunk a programhoz, azonban jelszó kezelőt, VPN lehetőséget, és 50GB-os felhőalapú biztonsági mentést is biztosítanak a csomagban. A SafeCam szolgáltatásban, pedig a webkameránkat monitorozza folyamatosan a program, így ha egy gyanus program, vagy weboldal akar hozzáférni azonnal értesít minket.

4. Kaspersky Total Security

A Magyarországon is felkapott vírusirtóhoz könnyen hozzájuthatunk akár az egyes magyar boltokban is, nem csak az interneten. A Kaspersky mindkettő cég tesztelése során tökéletesen felismerte a különböző malware típusú vírusokat és nem mellékesen a rendszerigénye is minimális.

Az Internet Security verzió a legjobb választás, otthoni használat során. Az alapvető eszközök mellett itt is külön online bank-os felületet kapunk, amellyel megvédhetjük magunkat a különböző támadó jellegű javascriptektől.

A Total Security nyújtja pedig a legtöbbet, amellyel végsősoron elfoglalta a 3. helyet. Ebben a csomagban az említetteken felül, gyermek felügyeletet is kapunk, amellyel hasonló módon szűrhetjük a különböző oldalakat. Jelszó tárolásra is van lehetőségünk, a fájlvédelem, azaz fájl titkosítás mellett.

A Total Security egy eszközre, illetve egy éves előfizetésben 17990Ft-ért juthatunk hozzá. Az Internet Security kb. ennek a feléért, pontosabban 8960Ft-ért érhető el.

Fontos megjegyeznünk, hogy az Amerikai kormány szövetségi tilalom alatt tartja a programot, ami azt jelenti, hogy a kormányzati szervek nem használhatják a Kaspersky termékeket. A Moscow-ban elhelyezkedő cég, sosem cselekedett rosszindulatúan az USA-val szemben, illetve a felhasználói termékeik ettől függetlenül mindenki számára elérhetőek.

5. Avast Premium Security

Az Avast is a legjobbak közé tartozik nem csak a prémium szolgáltatásaival, de az ingyenes verziójával is. Ahogy minden esetben úgy itt is a prémium szolgáltatás nyújtja a teljeskörű legbiztonságosabb védelmet. A legfontosabb funkciójai közé tartozik a valós idejű védelem, zsarolóvírusok elleni védelem, a rosszindulatú weboldalak semlegesítése, továbbfejlesztett tűzfal és a webkamera védelme az illetéktelen használattól.

A kiterjesztett verzió 10 eszközre biztosítja a védelmet (windows, android, vagy apple készülék), 19990Ft-os áron egy évre. Ha csak egy számítógépre szeretnénk megvásárolni a szoftvert akkor 14990Ft-ot kell fizetnünk érte.

Az Avast lett volna a harmadik helyezett, amely mindkét tesztelő cég eredményeiben az elsők között teljesített, illetve több blog úgy tartja, hogy ez nyújtja a legjobb védelmet, azonban a tavalyi évben sikerült hackerek egy csoportjának feltörnie az Avast saját belső hálozatát. Több mind két hétig voltak a fenyegetésnek kitéve. A támadás alatt a CCleaner programba próbáltak különböző zsaroló program kódokat beilleszteni.

Az említésre méltő: AVG Internet Security

A Magyarországon is közkedvelt szoftver a mai trendeknek megfelelően, minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amivel megvéd minket a fenyegetésektől. 2016-ban azonban a legnagyobb riválisa az Avast felvásárolta a céget, így jogosan gondolkodhatunk el azon, hogy mégis melyik lenne a jobb megoldása. Mi most ebben a cikkben az Avast-ot javasoltuk, de a múltjára való tekintettel nem választunk rosszul, ha az AVG mellett döntünk.

Néhány említésre méltó vírusirtó

Az AV-Test eredményeiben és az AV-Comparatives vizsgálataiban tovább olvashatunk a különböző vírusirtók elnyert eredményeiről. A következő vírusirtók nem kerültek fel a listára, de mindegyike meggyőző és jó választás.

  • BullGuard Internet Security
  • G-data Internet Security
  • McAfee Total Protection
  • VIPRE Advanced Security
  • WebRoot SecureAnywhere
  • Avira Internet Security
Doughnut Chart
Infogram

Ha bármi kérdésed lenne nyugodtan kérdezz az alábbi komment szekcióban!

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük