Hogyan konvertáljunk PDF-be?

0
0
PDF Konvertálás

Egyáltalán mikor és miért kell használni PDF formátumot?

Alapvetően minden munkahelyen, egyetemen egy dokumentum benyújtására ez a legalkalmasabb formátum, de manapság már megfelelhet a szimpla Word kiterjesztés is a docx. Régebben volt probléma, amikor a Microsoft változtatott a formátumon. Abban az esetben a .doc és .docx kiterjesztés eltérő volt. A régebbi program fel sem ismerte a .docx kiterjesztést, míg az új program a .doc fájl formázását semmibe vette.

A PDF legnagyobb előnye az, hogy szerkeszthetetlen, így utólagos “piszkálásra” nincs mód, illetve ugyanazt látja a küldő, mint a fogadó.

Mi a legegyszerűbb módja a PDF konvertálás -nak?

Mindenki számítógépén megtalálható a program, de mégsem tudjuk, hogy van ilyen alapvető, beépített funkciója. Ez a program nem lesz más mint a Microsoft Office legismertebb terméke a Word.

Dokumentum konvertálás PDF-be

A 2016, Office 365 és a legújabban megjelent 2019-es Office-ban megtalálható Word a legalkalmasabb a PDF konvertálásra. Ez előtti verziókban vagy nem található meg vagy csak hellyel-közzel bánik el vele. Ezekben a verziókban a “Mentés másként” fül alatt találhatjuk meg a Tallózás pontra kattintva a lehetőséget. Egyszerűen a Fájl típusa lehetőségnél válasszuk ki a PDF formátumot. Az “Optimalizálás” opciónál válasszuk a Szokásos beállítást, ez mind nyomtatásban mind online megtekintés során jól használható.

PDF konvertálás folyamat 1


Ezt a műveletet ugyanígy az Office többi termékével is – Excel, Powerpoint, stb. – el tudjuk végezni. Ezzel a művelettel megelőzhetjük azokat a problémákat, hogy a képek elcsúsznának, a betűtípus megváltozna, vagy éppen az egész dokumentum megtekinthetetlen legyen.

Kép konvertálása PDF-be

Az alábbi weboldal tökéletes megoldás, ha egy képet szeretnénk PDF-be konvertálni. Ha esetleg gyorsan kellene átkonvertálnunk egy dokumentumot PDF-be az oldalon ilyen funkció is megtalálható.

Nem sikerült beállítani? Lassú? Lefagy?

Itt a megoldás.

Legyél Te is Kezdeti Lovag!

Elérhető a TechBlogger első csomagja. Rengeteg exkluzív streamer tartalommal, útmutatóval, segítséggel és kedvezménnyel. Most Lesty fiókkal!

Bármilyen problémád is adódjon a számítógépeddel, a rendelkezésedre állunk és megoldjuk a problémát, akár azonnal.

PDF-ből dokumentumba konvertálás

A nemrég említett termékekben olyan lehetőséget is felkínál számunkra, mellyel PDF állományt tudunk átkonvertálni szerkeszthető formába. Jobb klikkel kattintsunk a PDF fájlra, majd menjünk rá a Társítás menüpontra és válasszuk ki a Word-ot – természetesen kiválaszthatjuk az Excelt, illetve a Powerpoint-ot is, ha táblázatról vagy bemutatóról van szó. Ha netalán lassú lenne a feldolgozás érdemes lehet egy gyorsítást végezni a Windows-on.

PDF konvertálás folyamat 2

Figyelem, azért a Word sem rendelkezik akkora tudással így lehet, hogy elcsúsznak a dolgok, illetve furcsa módon fogja átalakítani a PDF-et.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük