A legjobb 5 hírolvasó alkalmazás

0
0

A mai világban információ halmazokkal találkozunk. Az összes közösségi platformról folyamatosan kapjuk a híreket és már úgy érezhetjük, hogy elveszünk a rengetegben (és még az álhírekkel foglalkozó oldalakról még nem is beszéltünk). A következő hírolvasó alkalmazások segítenek megoldani ezt a problémát. Összegyűjtheted a számodra kedvelt hírportálokat, amelyek hitelesek és folyamatosan ellátnak a legfrissebb információkkal. Természetesen úgy is dönthetünk, hogy az alkalmazásokra bízzuk a hírek beszerzését, így mindig a legfontosabbakkal fogunk találkozni.

A legjobb hírolvasó alkalmazások:
1. Feedly
2. Google Hírek
3. Inoreader
4. Flowreader
5. Hírkereső
+1 Flipboard

Az alkalmazások segítségével rendszerezhetjük a híreket, különböző témákat, kategóriákat hozhatunk létre. Többsége elérhető webes felületen, iOS-en és Android-on is. Nem utolsó sorban ezek a felületek ingyenesen is elérhetőek.

1. Feedly

Elérhető Webes felületen, iOS-en és Android-on.

Feedly

Ha elkezdesz keresgélni hírolvasó alkalmazások után, valószínűleg az első, amit mindenki ajánlani fog az a Feedly lesz, nem hiába. Letisztult képernyő, átlátható rendszer. Itt mindenki megtalálhatja magának a kedvező beállításokat, azok is akik egyből akarják olvasni a híreket, és azok is akik szeretik összegyűjteni a különböző RSS csatornákat.

Az ingyenes verzió valószínűleg mindenki számára elégséges lesz. Ebben összesen 100 forrást menthetünk el, ezeket kategóriába is rendezhetjük. Az oldalon keresztül YouTube videókat is nézhetünk, ha az adott híroldal engedik akkor teljességében is elolvashatjuk a cikket, egy egyszerű nézetben, ami nincs telidobálva hirdetésekkel. (Fontos, azonban hogy valamilyen módon segítsük a híroldalakat, akár egy megosztással, hiszen ilyen formában nem jutnak bevételhez.)

Természetesen az alkalmazás elérhető ingyenesen, Androidra is és iOS eszközökre is, tehát akár a buszon vagy akár a reggeli kávé mellett is olvashatjuk a híreket.

A plusz, amit nyújtani tud a Feedly, hogy akár “Google Alert”-eket is beállíthatunk, így ha egy új cikk jelenne meg pl. “stream” szóval a címben, azonnal értesítést kapnánk. Hozzáadhatunk Twitter hírfolyamot és hashtag-eket is az értesítések közé. Ha a munkatársakkal hasonló érdeklődési körünk van, vagy fontos, hogy kövessük a híreket akkor Team Plan a megfelelő választás, amiben könnyen megoszthatjuk egymással a hírfolyamunkat, kategóriánkat, jegyzeteinket, kiemelésünket, szóval mindent.

Legyél Te is Kezdeti Lovag!

Elérhető a TechBlogger első csomagja. Rengeteg exkluzív streamer tartalommal, útmutatóval, segítséggel és kedvezménnyel. Most Lesty fiókkal!

Ára: Feedly alapvetően ingyenes, amelyben már az említett 100 forrás érhető el. Használhatjuk webes felületen, Android-on és iOS-en. A Pro plan havi $6 érhető el, viszont csak éves előfizetés van, így már is az ára felemelkedett $72-ra. Ezzel az előfizetéssel például már a Zappier integráló alkalmazással köthetjük össze a Feedly-t és akár egy Slack csatornára is érkezhetnek az értesítések.

2. Google Hírek

Elérhető Webes felületen, iOS-en és Android-on.

Google hírek

A Google hírek egy teljesen ingyenes szolgáltatás, amely összegyűjti és elérhetővé teszi a hírportálok cikkeit. Itt nincs lehetőségünk hozzáadni különböző RSS csatornákat. Viszont aki csak értesülni szeretne a legfrissebb hírekről annak ez az alkalmazás tökéletes. Egyszerűen a híreknél meghatározhatjuk hogy tetszik-e vagy sem és ez alapján az algoritmus folyamatosan hasonló híreket fog számunkra mutatni. De ugyanígy kiszűrhetjük a számunkra nem kellő híreket is.

A Google News teljesen ellenőrzött forrásokat mutat, tehát ide az álhíroldalak nem tudnak beférkőzni, így biztosítva vagyunk, hogy hiteles forrásokból tájékozódunk.

Követhetünk témákat, forrásokat vagy kereséseket, elmenthetjük azokat és a későbbiekben visszanézhetjük őket.

Az alkalmazás egyik problémája, hogy csak egy nyelvet engedélyez webes felületen. (Az alkalmazáson belül hozzáadhatunk +1-et, amit javaslok mindenki számára, hogy az angol legyen.) Tehát, ha külföldi cikkeket is szeretnénk olvasni, akkor nem biztos, hogy ez a megfelelő alkalmazás számunkra.

Egy kis okosság segítségével, ha szeretnénk, gyorsan átálíthatjuk a weboldal felületét angolra, viszont minden nap két különböző oldal megtekintése plusz feladat.

Magyar: https://news.google.com/?hl=hu&gl=HU&ceid=HU:hu
Angol: https://news.google.com/?hl=en-US&gl=US&ceid=US:en

Ez alapján más nyelvek híreit is követhetjük egy link segítségével.

Ára: Ingyenes

3. Inoreader

Elérhető Webes felületen, iOS-en és Android-on.

Inoreader

Az Inoreader talán a legtöbb szolgáltatással rendelkező alkalmazás. Az ingyenes verzióban 150 forrást érhetünk el, és egyben lementi számunkra az összes cikket az adott forrástól. Menthetjük ezeket a cikkeket, megoszthatjuk és könnyen rendezhetjük őket, különböző hírcsatornákba. Tag-eket is hozzárendelhetünk a cikkhekhez és forrásokhoz, így még könnyebb a keresés.

A Pro csomag segítségével automatizálhatjuk a rendszert, a Facebook, Twitter közösségi oldalak feedjeit is követhetjük vele és akár kulcsszavakat is monitorozhatunk.

Ára: Az ingyenes verzióban az alapvető szolgáltatásokat kapjuk, a következő szinten a Supporter csomag áll, amelyben már 500 forrást tudunk hozzárendelni a fiókunkhoz, és nem utolsó sorban létrehozhatunk egy email értesítést, amely tartalmazza a kiválasztott források híreit. Ha már automatizálni is szeretnénk, ahogy a Feedly-ben akkor a Pro csomag szükséges, ami havi szintent 4,99 €, éves szinten 49,99 €. Itt ugyanúgy a Zapier vagy az IFTTT segítségével kapcsolhatjuk össze a szolgáltatásainkat.

4. Flowreader

Elérhető Webes felületen

Ha egy egyszerű felületet keresünk, amelyen azonnal kiválaszhatjuk a híroldalakat és máris olvashatunk, akkor a FlowReader a legjobb választás. Itt kronológiai sorrendben folyamatosan kaphatjuk az értesítéseket. Twitter, YouTube, és akár a Pinterest csatornáit is integrálhatjuk a felületbe, így majdnem mindent egy helyen kezelhetünk. Természetesen itt is hozzá adhatunk különböző RSS csatornákat is, ha nem találnánk meg a kedvencünket a keresőben.

A Twitter esetében, egyből azokat a tweet-eket fogjuk megkapni, amelyek megkapták a “ha lemaradtál volna róla” jelzőt. Ezek után tartva a krónológiai sorrendet kapjuk a bejegyzéseket.

Ára: Ingyenes

5. Hírkereső

Elérhető Webes felületen, iOS-en és Android-on.

A Hírkereső, Magyarországon közkedvelt oldalt. Azonban itt nem egy alkalmazásról beszélünk, hanem hírcsatornáról. Az oldalon fix kategóriák találhatóak, amiket olvashatunk, beállításra nincs lehetőség. A cikkek között könnyen kereshetünk és beállíthatjuk, hogy az elmúlt hány napban keressük ezeket. Mivel felkapott oldal, így a hírportálok, csak elég vaskos áron kerülhetnek ki az oldalra.

Ára: Ingyenes

+1 Flipboard

Elérhető Webes felületen, iOS-en és Android-on.

A FlipBoard a megnyerő UI felületével kapta meg a plusz helyet. Vagány animációk, könnyen navigálható felület, az amely előnyt jelent számára. Itt is egyszerűen válogatva a hírportálok között tudunk forrásokat hozzáadni a különböző csatornáinkra. Különböző email értesítéseket állíthatunk be, így nem maradunk le a legfontosabbakról.

Ára: Ingyenes

Összegzés

Végső soron, mindegy, hogy melyik alkalmazás felel meg számunkra a legjobban, a lényeg az, hogy a híreknek a célja a tájékoztatás. Az olvasás közben mindig tartsuk ezt szem előtt.

Záruljon ez a cikk egy kérdéssel.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük