Mennyit lehet keresni Twitch-en?

0
0

A Twitch az a hely ahol a játékos közösség összegyűlhet és együtt nézheti a játékok közvetítését. A legjobb játékosok fordulnak meg ezen a platformon, a legtöbbjüket már naponta láthatjuk közvetíteni. Ezt azért tehetik meg a, mivel egész szép bevételt lehet keresni a Twitch platformon keresztül.

Érdekes módon sokan jobban szeretjük követni, illetve nézni azt, hogyan játszanak mások, mintha magunk játszanának magával a játékkal. Természetesen erre közrejátszik az is, hogy mára átalakult a játék közvetítés, inkább egy szórakoztató ággá. Minden streamer megpróbálja minél színesebbé és szórakóztatobbá tenni a közvetítést.

A platform csak egyre nő és egyre több játékos próbál belevágni ebbe a szakmába. Pontosabban a 2020-as évben a Twitch közvetítőinek száma elérte a 3.8 millió-t. Így jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy pontosan mennyit is lehet keresni a platformon. Milyen eszközök segítségével tud egy streamer bevételi forráshoz jutni ?

Mennyit keres egy felkapott streamer?

Disguised Toast készített, egy videót amelyen össze szedte pontról pontra, hogy ő mennyit keres összességében a streameléssel. Jeremy Wang, 800.000 követővel rendelkezik Twitch-en, és átlagosan 10.000 néző követi a streamjeit. (Akit most már a Facebook Gaming szekciójában találhatunk meg.)

A videóban elmondja, hogy egy átlagos hónapban, alap fizetésként $20.000 keres, ami átszámolva 6.600.000Ft-nak felel meg. Ehhez hozzá jönnek még a különböző szponzorációk és marchandise termékek.

Magyar viszonylatban az egyik legfelkapotabb csatorna a TheVR, akiknek átlagosan 4000-6000 néző követi a streamjeit. A fent említett számok alapján, könnyen kiszámolhatjuk az alap bevételeiket, azonban társítsuk hozzá, a magyar gazdaságot is.

Hogyan lehetek Twitch partner?

Ahogy a YouTube esetében, úgy itt is adott követelményeknek kell megfelelnünk, ahhoz, hogy lehetőségünk legyen bevételekhez jutni, tehát pénzt keresni.

Első soron csatlakoznod kell a Twitch Affiliate programjához, hogy előfizetésekhez, adományokhoz juthass és játékokat, játékbeli itemeket és pólokat adhass el. Ha jól mennek a dolgok és kezdesz felkapott lenni, ezek után a lehetőséged van csatlakozni a Twitch Partner progjamjába, amivel együtt különböző előnyökhez juthatsz hozzá Te is és egyben a nézőid is.

Legyél Te is Kezdeti Lovag!

Elérhető a TechBlogger első csomagja. Rengeteg exkluzív streamer tartalommal, útmutatóval, segítséggel és kedvezménnyel. Most Lesty fiókkal!

Ahhoz, hogy csatlakozhass az Affiliate programba a következőket kell teljesítened:

 • 50 követő,
 • 500 perc közvetítés az elmúlt 30 napban,
 • 7 különböző néző az elmúlt 30 napban,
 • Átlagosan 3+ különböző néző az elmúlt 30 napban.

Ezek után lesz lehetőséged a fent említett bevétel szerzések használatára. Ismételten, ezt a követelmény rendszert is nem hiába állították fel. Ezek a számok nagyjából ahhoz elegendőek, hogy elkezdjenek nézni, úgy hogy nem csak az ismerősök kattintanak rá a linkre, hanem a Twitch-en keresztül találnak rád. Személy szerint ezeket a számokat én még megszoroznám 3-al vagy 4-el, mivel az lenne a tényleges követőbázis, ami után bevételre számíthatsz.

A következő szint a Partnerség, amihez a következők segítségével juthatsz hozzá.

 • 25 óra közvetítés az elmúlt 30 napban,
 • 12 különböző napon való közvetítés az elmúlt 30 napban,
 • Átlagosan 75 néző az elmúlt 30 napban.

A jelentkezést követően 7 munkanapon belül átnézik manuálisan a statisztikáidat és engedélyezik a partnerséget.

Fontos megemlíteni, hogy a fent leírt alap fizetés, egy nagyon felkapott, külföldi streamer bevétele, tehát nem mindenki fog meggazdagodni ebből a szakmából. Viszont azt is meg kell jegyeznünk, hogy igen, jelenleg nagy pénz van ebben a szakmában és ha felépítjük a követő bázisunkat, könnyen juthatunk szemkápráztató bevételekhez.

Milyen bevételi forrásai vannak egy streamernek?

A Mennyit lehet keresni YouTube-on cikkben már taglaltuk az egyes bevételi forrásokat. Azért fontos megemlíteni, mivel hasonlóan alakulnak a bevételek, mégpedig a következő módon:

 • Feliratkozások
 • Bitek
 • Játékok eladása
 • Verseny jutalmak
 • YouTube
 • Affiliate links
 • Szponzorációk
 • Saját termékek, Merchandise
 • Rendezvények

Az említett források minden Twitch streamer számára elérhetőek, de a valóságban elég nagy követőbázissal kell rendelkezni (vagy profi játékosnak kell lennünk), ahhoz, hogy pénzt keressünk.

Feliratkozások

A nézőid feliratkozhatnak a csatornádra. Amellett, hogy ezzel fejezik ki a támogatásodat, különböző emojikat használhatnak a chat-en, külön színt kaphatnak, illetve jelölést, mint támogatók.

Három fajta feliratkozási lehetőség van $4.99, $9.99 és $24.99. Ez megoszlik 50-50 százalékban a streamer és a Twitch között. A nagyobb közvetítők elérhetnek nagyobb megoszlást is, sőt akár megkaphatják a feliratkozás 100%-át is.

A legnagyobb előnye a feliratkozásnak, hogy havi bevételhez juthatsz. Ez azért fontos, mert ezzel nagyjából számolni tudsz és ez alapján tudsz költekezni, új munkaeszközöket vásárolni. Ez mindaddig elérhető, míg a feliratkozó le nem mondja az előfizetését.

A sikeres külföldi közvetítők elérhetik akár a $3000 – $5000 havi bevételt is, ami kb. 1.000.000 Ft és 1.650.000 Ft között alakul. Itthon, Magyarországon ennek kb. a felét vehetjük alapul, ami 500.000Ft és 800.000Ft között alakul.

Bitek

A Bitek a Twitch virtuális pénze. A nézők vásárolhatnak Biteket, amelyet elküldhetnek a közvetítőnek a chat ablakon keresztül. Ahogy a feliratkozás során, úgy itt is különböző animációkat állíthatunk be a közvetítés során, ha megajándékoznak minket bitekkel.

Egy Bit ajándékozásából, a streamer 1 centet kap meg, ami kb. 3 forintot jelent.

Játékok és játékon belüli tárgyak eladása

Ha sikeresen jelentkeztünk a Twitch Affiliate programjába, akkor lehetőségünk van játékokat és játékon belüli tárgyakat ajánlani a nézőink számára. Ez a közvetítés alatt automatikusan is megjelenik mint egy link. Akármikor egy néző megvásárolja a játékot a közvetítő 5% jutalékot kap ebből.

Verseny jutalmak

Ha az említett profi játékos kategóriába tartozol, akkor nem szabad kihagynunk a versenyek után járó pénzjutalmakat sem. Az E-sport világ aranykorát éli és egyre többen próbálják ki ezt a világot. Számos rendezvény, és verseny is már elérhető a legtöbb játékhoz.

Jelenleg a legjobban felkapott játékok, amelyek versenyein több milliót nyerhetünk, az a Dota 2, Fortnite és a CS:GO. Jelenleg a legtöbbet kereső játékos a Dán származású N0tail, aki a 2019-es évben több mint $3.000.000 tudott nyerni a különböző versenyek során.

YouTube

Ha valaki streamel, akkor az azt jelenti, hogy YouTube-on is jelen van. A különböző streamből készült videó összevágások, vagy különböző háttértartalmak nagy sikert aratnak.

A további bevétel szerzési lehetőségeket, illetve a YouTube-ból származó bevételeket a Mennyit lehet keresni a YouTube-on? cikkünkben találhatod meg.

Meggyőzött a cikk és szeretnél belevágni a streamelésbe? Ebben az esetben a Hogyan kezdj el streamelni? írásunk neked készült. Ha már most elkezdenéd, akkor a Streamlabs OBS beállítása vagy az OBS Stúdió beállítása segítséget nyújt, hogyan tudod a streamer programokat beállítani és használni.

Te is szeretnél pénzt keresni a Twitch-en?

A fent leírtak megmutatják, hogy mennyi lehetőséged is van streamerként pénzt keresni, azonban kezdőként valószínűleg, egyáltalán nem fogsz bevételhez jutni. De ennek nem kell így lennie. Keress meg minket egy tanácsadásra, és megbeszéljük hogyan fogsz tudni, gyorsan, eredményeket elérni.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük