Mennyit lehet keresni a YouTube-on?

0
0

Szeretnél belevágni a YouTubeozásba? Szeretnéd megtudni, hogy mennyit lehet keresni a YouTube-on? A mai világban már mindenki okostelefonnal mászkál a kezében. A FULLHD-s kamerák adta lehetőséget bárki kihasználhatja, és pár perc alatt már fent is lehet a következő videó a felületen. Már a laptopot és a számítógépet sem kell használnunk, hiszen akár a telefonunkon is már megvághatjuk a videót. Ebben a cikkben megismered a legfontosabb kérdésekre a választ, így már tudni fogod, hogy mire is számíts.

Itthon, Magyarországon 100Ft és 1000Ft között kereshetsz 1000 megtekintés után. Ez azt jelenti, hogy 100.000 – 200.000 feliratkozó felett már, akár elérheted az 500.000Ft-os bevételt is. Egy közepes méretű csatornával 20.000 – 60.000 feliratkozóval 50.000Ft és 250.000Ft között tudsz keresni.

A bevétel nagyban függ a megtekintések számától, a feliratkozóktól és a csatorna témájától. Természetesen egy videó összeállításokat készítő csatorna nem fog tudni ugyanannyi bevételt szerezni, ugyanannyi megtekintésből, mint az aki a pénzkeresésről és annak módjairól beszél.

Mennyit keresnek a külföldi YouTube-osok?

Külföldön teljesen más a helyzet, hiszen a gazdaságból kifolyóan, más országban többet vagy kevesebbet keresnek az emberek. Ehhez a hirdetők is igazodnak és ez alapján fizetnek az egyes hirdetési formákért.

A tavalyi évben a legsikeresebb YouTuberek több millió dollárt kerestek a platformon. Az egyik legfelkapotabb és egyben legkeresettebb Ryan’s World csatornája, ahol játék bemutatókat nézhetünk, minden mennyiségben. Az általános iskolás fiú minden nap videóval látja el a közönséget. Ryan’s World 2019-ben 22 millió dollárt keresett 24,4 millió feliratkozóval. Ez a jelenlegi árfolyammal számolva (330Ft – $1) átszámolva 7 milliárd 260 millió forintot jelent. Ismétlem, egy év alatt.

2019 legsikeresebb YouTube-ereinek bevétele:

 1. Ryan’s World — $22 millió
 2. Jake Paul – $21.5 millió
 3. Dude Perfect – $20 millió
 4. Daniel Middleton (DanTDM) – $18.5 millió
 5. Jeffree Star – $18 millió
 6. Mark Fischbach (Markiplier) – $17.5 millió
 7. Evan Fong (VanossGaming) – $17 millió
 8. Sean McLoughlin (Jacksepticeye) – $16 millió
 9. Felix Kjellberg (PewDiePie) – $15.5 millió
 10. Logan Paul – $14.5 millió

Ha szeretnéd megtudni, hogy egyes youtube-osok átlagosan mennyit keresnek akkor a Social Blade oldalán keresztül megnézheted.

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni?

Akik legfőképpen azonnali pénzszerzés céljából szeretnének belevágni, azt el kell, hogy szomorítsam, mivel nincs olyan szakma aminek a segítségével azonnal milliókat tudnál keresni. Lehet, hogy egyes weboldalak “gyors útvonalakat” reklámoznak pénzkeresés céljából, de általában ezek black hat technikákat vagy illegális tevékenységeket tartalmaznak.

Folyamatosan minőségi videókat kell készítened, amelyek jól rezonálnak a nézőiddel, kommentelnek és visszajeleznek rá. Manapság már mindenki YouTube-on szeretne meggazdagodni, így már temérdek videó található, minden egyes témában. Nem kell megijednünk, viszont ha rendelkezünk egy kis marketinges vénával, most nagy hasznát fogjuk venni.

Legyél Te is Kezdeti Lovag!

Elérhető a TechBlogger első csomagja. Rengeteg exkluzív streamer tartalommal, útmutatóval, segítséggel és kedvezménnyel. Most Lesty fiókkal!

A legfontosabb a kitartás, a folyamatos tartalom gyártás. Ahogy egy cikk megírásánál is pár hónap időtartam az, amely alatt, egy jó pózíciót ér el a Google találatai között, úgy a YouTube-nál is megfigyelhető ugyanez a tendencia (végül is egy cég). Természetesen léteznek Unikornisok is és rátalálhatuk olyan témákra, amire az emberek buzgóan keresnek, de még nincs rá tartalom.

Hány feliratkozó után van lehetőségem pénzt keresni?

Ahogy már említettük, ez nem a gyors pénzkeresésről szól, hanem a kitartásról. A YouTube követelményeket állított fel, amit mindenkinek teljesíteni kell ahoz, hogy partnerként szerződjön vagy a YouTube-hoz vagy egy külsős céghez. Ezt vehetjük egy jó döntésnek is, hiszen a meghatározott számok alatt nemigen lesz bevételünk, maximum pár forint.

Jelenleg legalább 1000 feliratkozónak kell lennie a csatornádon, és minimum 4000 megtekintett óra szükséges az elmúlt egy évben. A témát is fontos megemlítenünk, hiszen az illegális tartalmakat, illetve az uszító és hasonló jellegű tartalmakat elvből elítéli a YouTube, nem meglepően. A gyermekeknek készült tartalmakat is fontos szem előtt tartanunk. Egyszerűen ne használjunk trágár és sertő szavakat, illetve képileg is kerüljük a hasonlóakat.

A hivatalos YouTube parterprogram csatlakozás feltételeit ezen a címen keresztül érheted el.

Milyen bevételi források vannak?

A YouTube partnerségtől eltekintve számtalan lehetőségünk van a pénzkeresésre, csak a képzeletünk szab határat. Lehetőségünk van online és offline bevetéli forrásra is. Az egyik legjobb módszer erre az Affiliate marketing.

Affiliate marketing

Az Affiliate marketing segítségével a különböző online kiskereskedők, cégek, webshopok jutalékot fizetnek számodra a vásárlások után. Ez egy link vagy egy kód formájában érhető el, amit beilleszthetsz a videóid alá.

Biztos vagyok benne, hogy már Te is találkoztál ilyen linkkel vagy kóddal, így már ismerős ez a pénzkeresési lehetőség. Ez általában vásárlásonként 3%-30%-ig szokott terjedni. Számoljunk most a legkisebb jutalékkal – 3% -, ami egy 5000Ft-os termék esetében 150Ft. Tegyük fel, hogy 100.000 megtekintésből 2%-os kattintási rátát tudsz elérni (CTR), amiből 400 ember vásárolja meg a terméket (ami egy elképesztő arány). Akkor végső soron, minden 100.000 megtekintés után Te 60.000Ft-ot keresel az Affiliate marketing segítségével.

Szponzorációk

A különböző szponzorációs videókat is fontos megemlítenünk, ami vegyülhet az előbb említett Affiliate marketinggel is. Ennek számos formája lehet, de a legfontosabbak közé sorolhatjuk, hogy:

 • Megemlíted a videóban a terméket vagy a szolgáltatást,
 • Konkrétan egy bemutató, vagy teszt videót készítesz a termékről vagy szolgáltatásról,
 • A videóid elején, végén, közben egy 10-15 másodperces reklámblokkot készítesz.

Ezek a szponzorációk a pár tízezres tételtől akár a több milliós bevételig is terjedhetnek. Ismét említve a nézőket, a megtekintéseket és a témát.

Egy fontos megjegyzendő dolog, hogy ha lojális szeretnél maradni a nézőidhez, nem részrehajló videókat készítesz, illetve értelmesen használod fel az adott forrásokat.

Patreon

A közösségi támogatás már régóta jelen lévő bevétel szerzési lehetőség. Az egyes hírlapok is ezen keresztül próbálnak megélni, mivel így a szponzorok által megkövetelt szabályokat és erősen ajánlott elemeket nem kell betartani.

Jelenleg legfelkapotabb felület a Patreon, ahol egyszerűen támogathatnak minket a követők, ezzel is hozzájárulva a működéshez.

Különböző csomagokat hozhatunk létre, amire a nézőink előfizethetnek. A csomagokhoz előnyöket is társíthatunk, mint például egy külön fórum vagy egy külön chat.

A YouTube-on is elérhető már ez a feliratkozási forma. (Mint egy Spotify vagy egy HBO GO előfizetés.)

Saját termékek, szolgáltatások

Talán ez az egyik legjobb módja a bevétel szerzésnek, ahol a saját termékünket, vagy szolgáltatásunkat promotáljuk a videóinkon belül. Természetesen ezzel is kell a legtöbbet foglalkozni, azonban ha egy saját szellemi terméket készítünk el, online felületen, akkor a bevétel 100%-a is a miénk lehet.

A legelterjettebb a magyar youtuberek között a saját márkás (merchandise) termékek. Ez lehet egy bögre, tolltartó, poló, pulóver, akármi amire rámehet a logó. Ezt legegyszerűbben egy külsős cég megbízásával tudjuk megvalósítani, aminek keretén belül teljes mértékben ők foglalkoznak a rendeléstől kezdve a fizetésig. Mi ezután már csak a fennmaradó összeget, a profitot fogjuk megkapni.

Mégis a legjobb megoldást az jelenti, hogy egy teljeskörű weboldallal rendelkezünk és saját terméket vagy szolgáltatást reklámozunk. Így egy kicsit elszakadva a platformoktól saját bázist építhetünk ki, ahol nem vagyunk elkötelezve. Nem mellékesen, ha beütne a krach és letiltanák a youtube csatornánkat, még így is lehetőségünk van folytatni.

Te is szeretnél pénzt keresni videósként?

Lehet, hogy sokáig pár száz megtekintéssel fog működni a csatornád, nem fogsz bevételhez jutni, így valószínű 2-3 hét után abba is hagyod. De itt vagyunk és segítünk! Keress fel egy tanácsadásra, és közösen felépítjük a stratégiát, megbeszéljük, hogyan fogsz, gyorsan felkapott lenni és végső soron pénzt keresni.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük