10 laptop kiegészítő, amely megkönnyíti a mindennapjaidat

0
0
Laptop kiegészítők

Amikor kivesszük a dobozból az új laptopunkat boldogak vagyunk, hogy végre megvan. Azonban nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy rájöjjünk, kell hozzá valami, egy egér, egy laptop hűtő, egy fejhallgató. Tehát:

Itt van 10 laptop kiegészítő, amelyre szükséged lesz.

1. Vezeték nélküli egér

Gyorsan rájöhetünk, hogy sok esetben a trackpad használatával nem tudunk olyan pontosan dolgozni, mint egy egérrel vagy lehet, hogy már hozzászoktunk az egér használatához. Minden esetben jól jön, egy vezeték nélküli egér a laptop táskánkban.

Tovább

2. Laptop táska

Laptop kiegészítők - Laptop táska

Valamiben tárolnunk kell a laptopunkat és sok esetben nem kapunk az eszközhöz táskát. Így, ha hordani szeretnék és vigyázni rá, akkor mindenképpen be kell szereznünk egy táskát mellé. A telefonunkat és egyéb eszközeinket és irataink is elférnek egy ekkora táskában, úgyhogy elég csak ezt cipelnünk.

Tovább

3. Pendrive

Sokszor nem tudjuk interneten keresztül megosztani a dokumentumainkat vagy éppen pendrive-on keresztül várják el tőlünk.  Napjainkban már nem kerül több tízezer forintba egy megvásárlása, így mindig jól jön ha lapul egy a táskánkban.

Tovább

4. Külső merevlemez

A pendrive-ok jelenleg még véges kapacitással rendelkeznek, ami legtöbb esetben 64 – 128 GB. A külső merevlemez nagyobb fájlok tárolására alkalmas. A fent látható WD külső merevlemez 1TB kapacitású. Nem csak, hogy hordozhatjuk rajta a filmjeinket, képeinket, de biztonsági mentésekre is használhatjuk, ha véletlen a számítógépünk összeomlana.

Tovább

Legyél Te is Kezdeti Lovag!

Elérhető a TechBlogger első csomagja. Rengeteg exkluzív streamer tartalommal, útmutatóval, segítséggel és kedvezménnyel. Most Lesty fiókkal!

5. Laptop hűtő

Laptop kiegészítők - laptop hűtő

A laptop életidejét gyorsan lerombolhatja ha sokat használjuk egy zárt felületen, mivel így nem tud eleget szellőzni és amúgy is alulról szívja a levegőt, ami oldalt távozik. A laptophűtővel megkönnyíthetjük a dolgát. A fent látott hűtő viszonylag nagy ventilátorai miatt még sokkal halkabb is lesz, a többi kisebbekkel szerelt társai mellett.

Tovább

6. Fejhallgató

Ha zavartalanul akarjuk nézni a sorozatunkat vagy filmünket és nem is akarunk zavarni másokat akkor a fejhallgató lesz a megfelelő választás. A Bluedio fejhallgatója bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál, így akár telefonunkkal is könnyen használhatjuk.

Tovább

7. Külső akkumulátor

Fesztivál kütyük 2018 power bank rock

Az újabb laptopok már USB-C csatlakozással tölthetőek, mint például a MacBook Pro, nem beszélve a tabletekről és a telefonunkról. A Rock 10000mAh-s power bankjával könnyen tölthetünk egyszerre a két eszközt és egyhamar nem fog lemerülni.

Tovább

8. Külső hangszóró

Általában a laptopokba épített hangszóró nem a jó minőségről ismertek. Egy – egy filmezés alkalmával felmerülhet bennünk a kérdés, hogy most beszélnek vagy éppen egy zene szól. A hangszórót nem mellesleg a laptop aljára szokták elhelyezni, így ha egy kissé meleg lenne a szerkezet, amely alapján egyből beindul a hűtés, már el is veszett a hang. Ismét a Bluedio márkát választottam, mégpedig a hangzása miatt. Mivel vezeték nélküli az eszköz, így oda rakhatjuk akár a fejünk mögé/mellé is.

Tovább

9. USB Hub

Laptop kiegészítők - Ugreen USB HUB ethernettel

Gyorsan betelhetnek a laptopunk portjai. Sok esetben csak a pendrive nagysága miatt nincs hely. A Ugreen egy számomra kedvelt márka, mivel törődnek a termékeikkel, nem úgy mint a többi gyártó, amelyeknek eszközei csak éppen hogy össze vannak rakva, illetve elég dizájnos is. Tehát a termék a fent leírt USB HUB, ahogy látható ezen a készüléken még kaptunk hozzá, egy ethernet portot is. Találhatunk még olyan terméket amely TF és SD kártya olvasóval rendelkezik és olyat is, amellyel USB C porton keresztül teljes értékű HDMI és VGA portokat kapunk (amely főleg a MacBook tulajdonosoknak ajánlok.)

Tovább

10. Webkamera

Logitech C920 webkamera

Az alap beépített webkamera a laptopokban arra alkalmasak, hogy valami homályos képet kapjanak rólad, miközben skype-olsz vagy beszélgetsz másokkal. Ha netalán interjú során, ilyenre kerülne sor, mert már manapság így kezdődik, akkor eléggé rossz fényt vethet a rossz kép, így mindenféleképpen jól jöhet a fent látható Logitech C920 webkamera, amely még mindig tarolja a piacot.

Tovább

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük