A riser kártya fontossága a bányászat során

0
0

A következő termékeket vesszük górcső alá:
006C verziós Riser kártya bányászathoz
008 verziós Riser kártya bányászathoz
009 verzió kódú Riser kártya
USB 3.0 bővítőkártya bányászásra kifejlesztve

A riser kártya egy elengedhetetlen tartozék a kriptovaluta bányászat során.

Lényegében leírtam a felhasználását ennek a kütyünek. Azonban még is nézzük át pontosabban miről is van szó. A cikkben mindvégig a PCI Express 1x – 16x riser (átalakító) kártyáról lesz szó, nem pedig az egyszerű 16x – 16x hosszabbítóról!

A riser kártya fontossága a bányászat során

A kártyát a kriptovaluta (ethereum, bitcoin, stb. ) bányászat során szokás használni. Ezzel több előnyre is szert teszünk. Lehetőségünk van azokba az alaplapokba több videokártyát rakni, amelyekben csak bizonyos számú foglalat kapott helyet, illetve a hőmérsékletet is tudunk nyerni ezzel az eszközzel. Nem szabad megfelejtkeznünk arról sem, hogy egyes “bányász” alaplapokban már csak 1x foglalat-ot helyeznek el, a hely takarékossága és a videokártya mennyisége érdekében.

Több verziót találhatunk a piacon. A legelterjedtebb a 006C típus, azonban azóta megjelent a 008-as és a 009-es verzió, melyek valamivel gyorsabbak biztonságosabbak és több lehetőség van az áram ellátásra. Sokan úgy gondolhatják, hogy az amúgy is olcsó darabokon érdemes spórolni, de korán sincs így. Ne pont a rise-re költsünk kevesebbet az építés során, mivel a silány minőség a bányászat sebességének a rovására is mehet.

Néhány tipp hogyan kerüljük el a rossz minőséget.

A cikk elején megtalálható eszközök mindegyike tökéletes felépítésnek örvend. Így, ha úgy döntünk azokat vásároljuk nem fogunk mellé lőni és nem is kell tovább olvasni. Azonban lehet, hogy már megvásároltad vagy éppen találtál egy “jobbat”. A vásárlás során messziről kerüljük el azokat a risereket, amelyeknek zöld színűek a lapjuk. Ezek már elavult technológián alapszanak és a minőségben is eltérnek. Nézzük át a visszajelzéseket, nézzük meg a hozzájuk feltöltött képeket és próbáljuk lelesni a forrasztásokat a lapon, mennyire minőségiek. Érdemes, olyan verziót vásárolni, melynek a hátulját leragasztották védő szivaccsal megkönnyítve a helyzetünket.

Ha már megérkezett hozzánk a termék akkor is nézzük át a lapot, a kábelt és a forrasztásokat, nehogy még a végén tönkre vágják a lapot.

A jó minőségű kártyákkal kb. 10 KHS veszteségünk lesz, ha nem az alaplapi foglalatot használjuk, míg a rossz minőségű, olcsóbb kártyákkal 20-30 KHS is lehet, ami már elég megrendítő, ha egy éves távról beszélünk.

Legyél Te is Kezdeti Lovag!

Elérhető a TechBlogger első csomagja. Rengeteg exkluzív streamer tartalommal, útmutatóval, segítséggel és kedvezménnyel. Most Lesty fiókkal!

USB 3.0-ás csatlakozásra is kell helyet szentelnünk.

Az alaplapban már alig van hely, de lehet hogy már a 3.0-ás csatlakozó is elfogyott. Ebben az esetben tehet jó szolgálatot egy direkt erre a célra kifejlesztett adapter, mely 3.0-ás csatlakozókat tartalmaz.

A bányász cikksorozat nemsokára folytatódik. Addig is ha valami kérdésed lenne nyugodtan tedd fel a komment szekcióban és kérlek értékeld a cikket.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük