Legjobb streamer webkamera 2018

0
0
Legjobb streamer webkamera 2018

Találkozhatunk sokféle minőséggel a piacon, de végül melyik lesz a legjobb streamer webkamera 2018 -ban?

Ebben a cikkben főleg azokkal a webkamerákkal fogunk találkozni, amelyek megállják a helyüket, ha a Twitchen vagy éppen a YouTube-on szeretnél streamelni vagy videózni. Ha csak otthonra keresel kamerát, akkor ez a cikk lesz neked a legmegfelelőbb. A következő listában összehasonlítom a piacon megtalálható jelenlegi webkamerákat mind képi minőségben, mind tulajdonságban és hang minőségben.

1. Logitech C922 Pro Stream 

Logitech C922 Pro Stream webkamera

Az első helyezett nem más mint a Logitech kifejezetten Streamer webkamerája

A készülék maximális felbontása 1080p, azonban ezt csak 30 FPS mellett tudja, 720P mellett már 60FPS-t is tud produkálni. A készülék stereo hangminőséget tud felvenni, illetve elég jól hallható a hangunk és nem zavaró az alap zúgás. A készülék sötétben is jól működik, nem lesz teljesen homályos, illetve szemcsés a kép. A készülék rendelkezik háttér kiszedő funkcióval, azonban ezt mind szoftveresen történik, így számítanunk kell némi hardveres igényre, a streamer program és a játék mellett. Az AutoFocus és az auto light correction funkciója is olyan kiemelkedővé teszik a webkamerát, amivel egy nagyobb szintet léphetünk a streamer karrierünk során. Ár-kategóriáját illetően is megállja a helyét, mivel ennek a terméknek a megvásárlása után egy jó darabig nem kell majd törődnünk ezzel.

2. Logitech Brio

Logitech Brio webkamera

A következő is egy Logitech webkamera mely árban már egy kissé magas, azonban tulajdonságokban fölözi a többieket.

A készülék 4k videóminőségre képes méghozzá HDR felvételi móddal. Itt már 1080p felbontásban is van lehetőségünk 60 FPS-re míg 4k-ban 30-ra. A készülék rendelkezik arcfelismerés funkcióval is, mellyel akár a számítógépünk bejelentkezésére is használhatjuk. A szoftverrel lehetőségünk van a látószög módosítására is. A webkamera ismét stereo hangminőséget biztosít zajszűréssel.

3. Logitech C920

Logitech C920 webkamera

A C922-es kisebb testvére C920.

A két termék majdnem csak tulajdonságokban különböznek, mivel a C922-es kinézetét teljességében a C920-as ihlette. Ennél a készüléknél is elérhető a FULLHD, illetve a HD minőség, azonban mindkettőnél maximum 30FPS-re van lehetőségünk. Ennél a készüléknél nem kapunk auto light correction és háttér kiszedési funkciókat. Így ebben eltérő a két készülék. Azonban árban sincs nagy különbség a kettő között, így érdemes egy picivel többet költenünk és megvásárolni a nagyobbat.

Mit próbáljunk elkerülni?

olcsó rossz webkamera

Az ehhez hasonló kamerákat próbáljuk messziről elkerülni. Például a fent látható termék azzal hivalkodik hogy 12 megapixelles lencsével rendelkezik miközben láthatjuk az adatlapján, hogy mindössze 640×480 felbontásra képes, vagyis nagyon gyatra a benne rejlő lencse.

Legyél Te is Kezdeti Lovag!

Elérhető a TechBlogger első csomagja. Rengeteg exkluzív streamer tartalommal, útmutatóval, segítséggel és kedvezménnyel. Most Lesty fiókkal!

A cikk folytatódni fog a webkamerák szemezgetéséből, azonban ahogy fent látható a legjobb választás a Logitech gyártású kamerák.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes streamer minikurzus

Érj el növekedést a

csatornádon, azonnal.

Egy átfogó segítség a streameléshez és útmutató az OBS Stúdió legfontosabb beállításaihoz.

Nem érdekel a segítség, nem akarok több követőt.

Ingyenes streamer minikurzus

Már a hajadat téped a sok beállítástól?

Ne hagyd, hogy az akadályok megállítsanak téged. Egy átfogó segítség a streameléshez és útmutató az OBS Studio legfontosabb beállításaihoz.

Nem érdekel a segítség, nem akarok több követőt.