A YouTube elkezdte a harcot az összeesküvés elméletek és álhírek ellen.

Ahogy már a Facebook is nagy erőkkel dolgozik az álhírek ellen, úgy a YouTube is belevágott. A  keresési eredményekhez hiteles tartalmakat fog hozzáadni, ezzel kiszűrve az olyan álhíreket, mint a Holdra szállás és az oklahomai városi bombázás. 25 millió dollár befektetésével próbálja ezt elérni, amellyel a hír videókat támogatná. A vállalat új lépéseket tett a hírekkel foglalkozó programjában, ami már elindult márciusban. A fejlesztés a félrevezető információk, ellen harcol a YouTube-on.

Változás lesz a friss hírek terén, melyben megpróbálnak a hiteles forrásokra fókuszálni. A YouTube keresési találatai között megtalálhatóak lesznek, a kapcsolódó cikkek linkjei is, melyek csak szöveges formátumúak. Ennek alapja, hogy általában a cikkekre épülnek a videók, így azok biztos információk. Neal Mohan elmondása szerint – “Nagyon könnyű létrehozni egy rossz minőségi videót, mely szimplán valótlan információkat tartalmaz.”

A YouTube partnerprogramot is indít ennek érdekében, hogy ezekkel az árhírekkel ellentétben az igaz források is állandóan és minőségi híreket tudjanak szolgáltatni a platformon keresztül. Hogy mennyire lesz sikeres a program azt még senki nem tudja. A Google keresőjét is sok esetben ki lehet játszani és néha ezek a fake hírek kerülnek az első oldalra, szimplán a keresésiőoptimalizálási tippeknek köszönhetően. A YouTube együtt tervez dolgozni a Wikipédiával is, az azonban visszakozik, mivel fél, hogy így összezavarhatják a jelenlegi jól működő rendszert az új felhasználókkal.

A YouTube jelenlegi algoritmusa alapján, ha elkezd valaki álhíreket nézni, akkor az alapján jönnek sorba az ilyen jellegű videók. Ezt is megpróbálják megszüntetni a fent leírtakkal.

Jelenleg hazánkban még nem elérhető a Friss Hírek oldal a YouTube-on belül, azonban úgy néz ki nemsokára nálunk is elérhető lesz. Mindig is harcol a vállalat, hogy kiküszöbölje ezeket a videókat és támogassa a jó színészeket és fejlessze a rendszert.

Nincsenek hozzászólások
Szólj hozzá Mégse
Kommentek: YouTube harcol az álhírek ellen

Az email címet nem tesszük közzé.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

AZONNAL HASZNÁLHATOD

LEGUTÓBBI CIKKEINK

Felkapott

Számítógépes segítségnyújtás
24 órán belül
!

Lassú a laptop? Ablakok ugranak fel? Nem azt csinálja amit Te szeretnél?
A TechBlogger elhozta a megoldást és segítünk megoldani a problémát!

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap