Spotify Lite – A könnyedség

0
0
Spotify Lite

Megjött a Spotify Lite verziója is.

Ahogy már az Uber, a Google Search és az Instagram is kiadta a Lite verzióját, úgy a Spotify is csatlakozik a többiekhez. Ahogy már írtuk, a legfőbb cél a Lite alkalmazás kiadásával, az újabb piac meghódítása. Itt is még csak egy adott országban tesztelik mégpedig Brazíliában.

Az alkalmazás elég könnyűre sikeresedett. Míg az eredeti 100mb-ba kerül, plusz ugye a letöltött számok, ellenben a Lite verzió mindössze 15mb-ba. Ennek megvannak a hátrányai is.

Kompromisszumot kell kötnünk a Lite verzió használatával. Úgy, ahogy a többi vállalat, úgy a Spotify is csak az alkalmazás egyes funkcióijainak kikapcsolásával tudta megoldani a kisebbítést.

Az Android Police letesztelte a program-ot és azt írják, hogy látszólag minden gomb a helyén van, viszont rákattintani nem tudunk. Az Offline visszajátszást kivették a programból, ahogy a legjobb minőséget is a 320kbps-ot. A Spotify Connect-et sem tartalmazza a Lite verzió, mellyel streamelni lehet a zenét a különböző eszközeinken, mint pl. TV és telefon között. A Premium verzió adta előnyöket is kivették, miszerint akármelyik zenét lejászthatjuk. A Lite-ban csak automatikusan következnek a zenék egymás után.

A Spotify arra kéri a felhasználókat, hogy hagyjanak visszajelzést az applikációval kapcsolatban. A kommentek elég megosztóak, miszerint az alkalmazás lényege hiányzik, viszont olyat is kaptak, hogy gyors és kevés helyet foglal.

A Spotify ebből is látszik, hogy még teszteli a jelenlegi verziót. Kétséges, hogy a későbbiekben megfogják-e oldani a zeneválasztást, illetve a visszajátszási lehetőséget.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük