Nemsokára jön a 128TB-os SD kártya

0
0
Nemsokára jön a 128TB-os SD kártya?

Új SD kártyák vannak a láthatáron – SD Association. Maximum 128TB-os tárhellyel és elképesztő 985MB adatátviteli sebességgel rendelkeznek.

A jelenlegi SD kártyák maximum 2TB-osak lehetnek. Ez a limit már 2009 óta él és azóta nem történt változás. 2016-ban a SanDisk létrehozott egy 1TB-os SD kártya prototípust, ami addig a legnagyobb volt, azonban vásárlásra azóta sincs lehetőség.  SanDisk azt mondja, hogy szükség van a fejlesztésre, mivel manapság elvárt a 4K videó, illetve VR, így az SD kártyáknak is tudniuk kell azt az adatátviteli sebességet, mely biztosítja ezeknek a felvételét. Azonban erre még nem találtak ki olyan gyártási módszert, mely egyben könnyű és pénzmegtakarítás szempontjából is jó lenne. Ezért a SanDisk jelenlegi legnagyobb 512GB-os SD kártyája a kiadási időben megütötte a $800 dollárt ( kb. 210.000FT), azóta is tartja az elég magas árát, ami $300 dollárt jelent ( 80.000FT).

Az új gyorsabb sebességű kártyák az SD Express nevet kapták. Minden típusú kártyában elérhető lesz ez a tulajdonság. Míg a nagyobb tárhelyt biztosító kártyák az SD Ultra Capacity (SDUC) nevet kapták. Amilyen lassan történt az eljutás a 2TB-os SD kártyáig, így most ez hozhatja a piac felfrissülését. Érdemes lesz a befektetőknek is benevezni az új típusú kártyákra, a gyorsaságuk és méretük miatt.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük