Microsoft most már felismeri a sötétebb bőrű embereket

0
0
Microsoft felismer sötétebb bőrű embereket

A Microsoft arcfelismerő szoftvere most már sokkal jobban bánik a sötétebb bőrű emberekkel – Microsoft Blog. A hibás felismeréseket a sötét bőrű embereknél 20%-al csökkentették, míg a nőknél 9%-al.

A Microsoft edzette a rendszert nagyobb adatbázisban, ennek eredményeképpen született a változás. Mivel csak egy adott réteget “vittek be” a rendszerbe, így az AI csak azokat az arckifejezéseket és bőrszíneket tudta felismerni. A bőrszín identifikálása mindig is problémát jelentett. A Microsoft, IBM és a kínai Megvii fejlesztésében 35% volt a hibás felismerés a sötét bőrű nőknél. Az adatok általában egy adott bőrszínű és adott tulajdonságú embereket tartalmaznak. Így történhetett meg az is 2015-ben, hogy egy fekete bőrű embert “gorillának” ismert fel a rendszer.

Kérdéses, hogy mit jelent ez a fejlesztés. A Microsoft partnere az “US Immigration and Customs Enforcement (ICE) – Bevándorlási és vámfelügyelet” akiknek magát az arcfelismerő szoftvert biztosítják. Microsoft SEO Satya Nadella elmondta, hogy a “Microsoft nem dolgozik semmi olyan projekten az U.S. kormánnyal, mely elszakítja a családokat a határok miatt”. Azt nem részletezte, hogy milyen célt szolgál az arcfelismerő programjuk a felügyeletnél.

Hogyan védd az adataidat Windows 10-ben?

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük