Új designt és felvételi lehetőséget kapott a Skype

0
0
Megújult Skype

Megújult a Skype új designt és videó- illetve hangfelvételi lehetőséget kapott.

A skype végre megújul. Microsoft az elmúlt évben tesztelte az új designt és a hangfelvételi lehetőséget. Szeptember elsejétől lesz majd elérhető a 8.0-ás verzióval.

A Design és az újítások

Az új asztali változat sok lehetőséget tartalmaz a Windows 10-ből és a mobil verzióból. Microsoft könnyebbé tette a csoportos beszélgetés során, a kép és a képernyő megosztást. Az új @ megemlítéseket, az új üzenet reakciókat és az új értesítési panelt mind tartalmazza a fejlesztés. Létrehoztak egy galériát is, amely tartalmazza a megosztott linkeket, dokumentumokat és fotókat, amelyeket megosztottunk a beszélgetés során.

A Microsoft egy új fejlesztést is majd kíván behozni a nyár utolsó felében.  Az újításban egy végpont-végpont közti titkosítás akar behozni, amellyel biztonságban érezhetjük magunkat a beszélgetéseink során.

Az asztali verzió alapját a mobil verzió képezi, de útközben figyelt a visszajelzésekre is a Microsoft, az elmúlt évek során. A Microsoft radikális mobil dizájnja egy éve debütált, és lehet azt mondani, hogy nem szerepelt valami túl jól. A Microsoft azóta folyamatosan állítja és újratervezi a Skype-ot, hogy létre tudjon hozni egy barátibb alkalmazást a több platform között.

15 év után lehetőségünk van felvételre a Skype-on belül

Már nincs szükség külső alkalmazásokra. Idáig ezekre volt szükségünk, ahhoz, hogy felvegyük a beszélgetéseket. A 15 éves pályafutása alatt ez az első alkalom, hogy a Skype előrukkolt egy ilyen alapvető funkcióval.

A funkcióra egy hónap múlva várhatunk, amiben elhozzák a beépített beszélgetés felvételi lehetőséget. Az új fejlesztés felhő-alapú lesz így lehetőségünk van a platformok között is meghallgatni, illetve felvenni a beszélgetéseket, Windows, Mac, iOS, Android és még a Linuxon belül is. Azonban ahogy a Microsoft Skype csapata elmondta, “A felvételeket a felhőben tárolja a rendszer, illetve, ha valaki elkezdi a felvételt a csoport összes tagja értesül róla. A rögzítés kiterjed a képernyő-felvételre is a beszélgetések során.”

A fejlesztésben találhatunk egy “Tartalom Gyártó – Content Creator” módot is, amely teret enged a streamereknek, vloggereknek és podcast készítőknek, hogy integrálják az Xpsilt, Wirecast és Vmix szoftvereket a Skype-ba.

Ezekkel a fejlesztésekkel próbálja a Microsoft a Skype-ot visszahozni a köztudatba. A Messenger, a Viber és az ehhez hasonló számos alkalmazások mellet nehéz dolga lesz.

Legyél Te is Kezdeti Lovag!

Elérhető a TechBlogger első csomagja. Rengeteg exkluzív streamer tartalommal, útmutatóval, segítséggel és kedvezménnyel. Most Lesty fiókkal!

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük