Megérkezett az Instagram Lite

0
0
Megérkezett az Instagram Lite

Ahogy a Facebooknál is megkaptuk a lehetőséget, úgy az Instagramnál is megjött. Itt a Lite.

Előzetes bejelentés nélkül jelent meg egyszer csak az Instagram Lite. Megerősítették a TechCrunch-nak, hogy elérhető az alkalmazás, de még jelenleg, a héten csak Mexikóban, a későbbiekben a többi ország számára is elérhető lesz. Ahogy a Facebook Lite, úgy az Instagram Lite is sokkal kevesebb tárhelyet igényel, kevesebb adatforgalmat használ, illetve gyorsabban indul el. Arról nem számoltak be, hogy maradnak-e a hirdetések vagy sem.

Az új applikáció mindössze 573 kb! méretű tárhelyet használ, ami elég kevés. Összehasonlításképpen az iOS készülékeken 141 mb tárhelyet használ, persze ebbe beletartozik a gyorsítótár is. Az új alkalmazást ugyanúgy lehet használni mint idáig, azonban egyes funkciói még nem elérhetőek. Ilyen a videó megosztás és az üzenetküldés egymás között. Kérdéses, hogy egyáltalán elérhető lesz-e az üzenetküldési lehetőség, vagy “kényszerítik” az embereket a Messenger használatára.

Egy standardet épített ki ezzel a Facebook, mivel megadta a többi vállalatnak is az irányelvet. Nem csak, hogy a kisebb és kevesebb hardverrel rendelkező telefon tulajdonosok tudják használni, hanem ezzel új piacot is elérhetnek ezzel a fejlesztéssel. Az Instagram az előző héten elérte az 1 milliárdos felhasználói tábort, viszont tovább akart nőni, hogy új felhasználókat szerezzen. Ezzel az újdonsággal olyan helyeket is meg tud célozni, ahol drága egy készülék, illetve a mobilinternet ára is az egekben van.

Ha az Instagram még is úgy fog dönteni, hogy a reklámokat kihagyja a Lite verzióból akkor mindannyiunknak érdemes lesz váltani. Azonban az tény, hogy nem biztos, hogy mindenki számára elérhető lesz az új applikáció.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük