Megérkezett az Instagram Lite

0
0
Megérkezett az Instagram Lite

Ahogy a Facebooknál is megkaptuk a lehetőséget, úgy az Instagramnál is megjött. Itt a Lite.

Előzetes bejelentés nélkül jelent meg egyszer csak az Instagram Lite. Megerősítették a TechCrunch-nak, hogy elérhető az alkalmazás, de még jelenleg, a héten csak Mexikóban, a későbbiekben a többi ország számára is elérhető lesz. Ahogy a Facebook Lite, úgy az Instagram Lite is sokkal kevesebb tárhelyet igényel, kevesebb adatforgalmat használ, illetve gyorsabban indul el. Arról nem számoltak be, hogy maradnak-e a hirdetések vagy sem.

Az új applikáció mindössze 573 kb! méretű tárhelyet használ, ami elég kevés. Összehasonlításképpen az iOS készülékeken 141 mb tárhelyet használ, persze ebbe beletartozik a gyorsítótár is. Az új alkalmazást ugyanúgy lehet használni mint idáig, azonban egyes funkciói még nem elérhetőek. Ilyen a videó megosztás és az üzenetküldés egymás között. Kérdéses, hogy egyáltalán elérhető lesz-e az üzenetküldési lehetőség, vagy “kényszerítik” az embereket a Messenger használatára.

Egy standardet épített ki ezzel a Facebook, mivel megadta a többi vállalatnak is az irányelvet. Nem csak, hogy a kisebb és kevesebb hardverrel rendelkező telefon tulajdonosok tudják használni, hanem ezzel új piacot is elérhetnek ezzel a fejlesztéssel. Az Instagram az előző héten elérte az 1 milliárdos felhasználói tábort, viszont tovább akart nőni, hogy új felhasználókat szerezzen. Ezzel az újdonsággal olyan helyeket is meg tud célozni, ahol drága egy készülék, illetve a mobilinternet ára is az egekben van.

Ha az Instagram még is úgy fog dönteni, hogy a reklámokat kihagyja a Lite verzióból akkor mindannyiunknak érdemes lesz váltani. Azonban az tény, hogy nem biztos, hogy mindenki számára elérhető lesz az új applikáció.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?