Kit találunk az idióta szó alatt?

0
91
Kit találunk az idióta szó alatt?

Ha most rákeresünk az angol idióta szóra a Google-ben – idiot- akkor Donald Trump -ot találjuk ott.

Online aktivisták Trump politikája ellen tiltakozva manipulálták a nagy keresőnk a Google algoritmusát és addig fajult a dolog, hogy az “idiot” címszóra keresve a képek csak Donald Trump-ot ábrázolják.

Idiot Donald Trump

Már beszámoltam arról, hogy milyen módon lehet a Google kereső optimalizálási technikák vannak, de ez csak egy kis ízelítő volt a nagy összességből. Hozzá járult a képek egyszerre történő nagy mennyiségű publikálása, illetve a Redditen a Trump posztok felszavazása. Ezeket mind a Google úgy érzékelte automatikusan, hogy fontos információk, így azok előre sorolódtak.

A Google mind idáig nem érzékelte a zavart a keresési találatban. Az oldalak rankját több ezer dolog befolyásolja, amit a Google kitálalt egy publikus cikkben, amit azóta törölt. Azonban több oldalt találhatunk, amelyek leírták ezeket. A Google elmondása szerint ezek csak a kép találatokat befolyásolták, a szöveges keresési találatokat közvetlen nem.

Trump képek mind addig a top mezőben lesznek, míg a Google nem tesz az ügy érdekében semmit. Az aktivisták addig folytathatják a játékot és tovább folytathatják a képek toplistában tartását a fórumok és egyéb eszközök segítségével.

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

AJÁNLATOK BÖNGÉSZÉSE

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét