Hivatalosan is! A Microsoft megveszi a GitHub-ot 7.5 milliárd dollárért

0
0
A microsoft megveszi a github-ot

A Microsoft megveszi a GitHub-ot

Miután sokat hallhattunk a napokban erről, mostanra a Microsoft is hivatalossá tette. A Microsoft CEO-ja Satya Nadella második nagy felvásárlása. 2016-ban már megszerezte 26.2 milliárd dollárért a LinkedIn-t. 2015-ben a GitHub-ot 2 milliárd dollárra becsülték, azonban a Microsoft 7.5 milliárd dollárt vásárolta fel.

A GitHub egy nagy kódokat tartalmazó oldal, ami nagyon népszerűvé vált idő közben. A fejlesztők megoszthatják saját kódjukat, de akár teljes projekteket és dokumentációkat. Az Apple, Amazon, Google és ehhez hasonló nagy nevek is a mai napig használják a Githubot. 85 millió kód és dokumentum található az oldalon, amihez 28 millió fejlesztő járult hozzá.

Ezek alapján már elég könnyen eldönthetjük, hogy miért is vette meg a Microsoft a GitHub-ot. A Microsoft most több mint 1000 alkalmazott segítségével gőzerővel posztólja a kódokat. Ezzel próbálja elnyerni a fejlesztők bizalmát és tiszteletét. Megpróbálja ezen a platformon keresztül elnyerni az egyes vállalatok bizalmát is.

A Microsoftnak nem lesz könnyű…

… elnyerni a bizalmat ezen a téren. A fejlesztők már megszólaltak ez ügyben, felhozva a Skype megvásárlását és a Nokia telefonok érdekes szerepvállalását a piacon. A Microsoft megpróbál nyitni, a PowerShellt, a Visual Studio Kódját és a Microsoft Edge Javascript kódját is már nyílt forráskódúvá tette.

 

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük