A Google be akarja építeni a blokklánc – blockchain – technológiát a felhő szolgáltatásai közé.

A mai nap a Google megállapodott a new yorki startuppal a Digital Asset-tel, amely blokklánc alapú alkalmazásokat készít. A partnerség hozzáfog járulni  a jelenleg is meglévő BlockApps programjába, amibe már több startup is hozzájárul. Ezek segítenek decentralizált alkalmazások létrehozásában.

Google egy blog bejegyzésben megírta, hogy a felhő szolgáltatást használóknak most már lehetőségük van az distributed ledger technology-t (DLT – elosztott főkönyvi technológiát) használni. Még pontosan nem tiszta, hogyan fog ez a gyakorlatban majd működni.

A Digital Asset CEO-ja elmondta, hogy a partnerség “egy teljes megoldást fog jelenteni a fejlesztők számára a webes fejlesztésű blockchain technológiáknál.” (A kiadás kb. 2019-re várható.) A Digital Asset a The Verge-nek elmondta, hogy “A Google Cloud segít számukra, hogy elérjenek egy nagyobb és több platformon átívelő közönséget, amit saját maguk elérni nem tudnának.” – A Google-nek nem kell fizetnie a korai hozzáférésért, és valószínű a jövőben sem kell majd.

A Google lépését a megosztott hálózat felé ( DLT ) valószínű az határozta meg, hogy jelenleg a Microsoft Azure és az Amazon Web Services sokkal nagyobb felhasználói táborral rendelkezik mint a Cloud. A Bloomberg report is ezt taglalja, miszerint a Google nyitott az ezzel foglalkozó vállalkozások felé.

A Google fejlesztőinek most már lehetőségük nyílik blokklánc alapú alkalmazásokat tervezni, amiket a későbbiek során szolgáltatni tudnak a nagyobb vállalatok felé vagy közvetlen a felhasználóiknak.

Már néhány éve láthattuk a mozgolódását a blockchain technológia iránt, sőt, az egyik legnagyobb támogatója volt 2012 és 2017 között.

Nincsenek hozzászólások
Szólj hozzá Mégse
Kommentek: Google szerint a blockchain-ben a jövő

Az email címet nem tesszük közzé.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

AZONNAL HASZNÁLHATOD

LEGUTÓBBI CIKKEINK

Felkapott

Számítógépes segítségnyújtás
24 órán belül
!

Lassú a laptop? Ablakok ugranak fel? Nem azt csinálja amit Te szeretnél?
A TechBlogger elhozta a megoldást és segítünk megoldani a problémát!

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap