A Google Maps is kifejlesztette a Waze legjobb funkcióját

0
0
A Google Maps is kifejlesztette a Waze legjobb funkcióját

Megérkezett a Google Maps-re a Waze applikáció legjobb funkciója.

Már rég óta jelen van az élő forgalom jelentés mindkettő applikációban. Azonban míg a Waze a sofőrök által bejelentett ütközések, úthibákat mutatta, addig a Maps szimplán elemezte az adatokat és az alapján adott információt a dugókról. Most ez a funkció megjelent a Mapsben is.

Egyszer csak elkezdtek megjelenni a használóknál a lehetőség, miszerint megkérdezte a program, hogy történt-e baleset. Az újítás kiterjed az útmunkákra, a dugókra, úttorlaszokra, útlezárásra és az előbb említett balesetekre. Az Andorid Police kiderítette, hogy már több mint két hete elkezdte kiadni egyes felhasználóknak a lehetőséget. Úgy tűnt, hogy még csak teszt fázisban van a fejlesztés, azonban a Google megerősítette a TheVerge-nek, hogy már egy jó ideje él a lehetőség Androidon.

A Google Maps is kifejlesztette a Waze legjobb funkcióját

A két alkalmazás egy kézben van, így ügyeltek arra, hogy ne ütközzön egymás felhasználói táborába. A Waze-t mindig is a sofőrök használták, mert gyorsan be lehet jelenteni az eseményeket és egyből látja az összes vezető. A Maps viszont inkább a buszt használókra, a kerékpározásra, illetve a sétálókra (turistákra) fókuszált. Melyben az applikáció megtudta mutatni a legközelebbi boltokat és éttermeket.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük