A Facebook biztonsági főnöke Alex Stamos egy hónap múlva ott hagyja a vállalatot.

A kijelentés az után történt, miután kiderült, hogy még mindig vannak olyan szereplők a rendszerben, akik a platformot a politika befolyásolására használják az Egyesült Államokban.

Stamosnak nem lesz utódja, miután ott hagyja a céget, vagyis nem lesz biztonsági főnök a Facebooknál. Az összes ezen a területen foglalkozó ember ki lett képezve, arra, hogy átlássák a biztonsági problémákat és megtalálják azokat a hamis fiókokat amik befolyásolják az embereket, ahogy már láthattuk a Cambridge Analytica botránynál.

A Facebook már kiépítette a biztonsági csapatát, akik szembenéznek a problémával. Azt nyilatkozta a szóvivő a TheVerge-nek írt e-mailben, hogy “Nem nevezünk ki új CSO-t – Biztonsági főtisztviselőt – az év elején már belefektettek a biztonsági csapatba, mégpedig új fejlesztőkkel, analitikusokkal és egyéb specialistákkal bővítették.” Ezért sokkal könnyebb helyzetben vannak, ha nem egy emberhez címzik a problémát, hanem ha egy egész csapathoz. A Facebook folytatni fogja a tesztelést, hogy melyik struktúra felel meg a biztonsági helyzetek terén és melyik védi jobban a felhasználókat.

Nagy veszteséget tudhat magának a Facebook. Stamos-t úgy ismerhettük a cégnél mint aki folyamatosan segített a cégnek, illetve tudatta az emberekkel a problémákat. Sokszor Twitter-en keresztül osztotta meg ezeket.

Nincsenek hozzászólások
Szólj hozzá Mégse
Kommentek: A Facebooknál felmondott a biztonságért felelős főnök

Az email címet nem tesszük közzé.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

AZONNAL HASZNÁLHATOD

LEGUTÓBBI CIKKEINK

Felkapott

Számítógépes segítségnyújtás
24 órán belül
!

Lassú a laptop? Ablakok ugranak fel? Nem azt csinálja amit Te szeretnél?
A TechBlogger elhozta a megoldást és segítünk megoldani a problémát!

Tetszett a cikk? Kövess minket!

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap