Mennyit kell majd fizetnie a Facebooknak a Cambridge Analytica botrány után?

0
0
Facebook Cambridge Analytica botrány bírság

A Facebooknak valószínűleg nagyot kell majd fizetnie az adatszivárgás után.

Már írtunk a nagy Facebook botrányról, azóta több hír is keletkezett adatlopásokkal kapcsolatban. Többen is írtak róla a tegnapi nap folyamán, hogy mennyit kell majd fizetnie a Facebooknak ezután a nagy bukás után. A Washington Post is köztük volt. Becsléseik szerint 500.000 és 664.000 font között kell majd fizetnie a vállalatnak. Ez kb. 183 millió és 244 millió forint között van. Ez a szankció az elsők között lesz, ha meghozzák ezt a döntést.

A Facebook nem volt képes előre meglátni azt, hogy ez a nagy adatmennyiség amit a Cambridge Analytica kiszipojozott a közösségi platformon keresztül, nem csak szimpla alkalmazás fejlesztésre lehet használni. Sokkal inkább használható, az emberek kiismerésére és befolyásolására, nem kisebb eseményen mint magán az amerikai választáson, illetve későbbiekben a Brexit megválasztásán. A döntésnek a jövőt is befolyásolnia kell, nem mellékesen irányadónak is kell majd tekinteni a többi esethez képest.

Erin Egan a Facebook biztonságért felelős főnöke elmondta, “Ahogy már említettük, többet kellett volna tennünk a Cambridge Analytica ügyében 2015-ben.”

A következő híreket Októberben várhatjuk az üggyel kapcsolatban.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük