Ennyi profitra tett szert a Samsung

0
0
Ennyi profitra tett szert a Samsung

A Samsung Electronicsnak minden negyedévében nő a bevétele.

A vállalat kiadta a legújabb bevételi útmutatóját, amelyben 14,8 billió won ( 13,2 milliárd dollár – 3,4 billió forint ) nyereségre tett szert, mely -0,7 százalék eladást, viszont 11% profit növekedést jelent, amit évről évre tartanak. Habár az előző negyedévben 15,6 billió won volt a profitjuk a 60,56 billió won összbevételből.

Elemzők beszámoltak a Financial Timesnak és a The Wall Street Journal-nek, hogy a gyenge eladása a Galaxy S9-nek volt az, ami visszavetette a növekedést. A legújabb csúcskategóriás telefonjukat az S3 óta nem sikerült ilyen alacsony rátában eladni. Ez azt jelenti hogy 31 millió darabot adtak el ebben az évben. 2016-ban a Galaxy S7 volt az ami, a legnagyobbat ütötte a Samsungnak, sikerült 50 millió darabot eladniuk belőle.

Valószínű, hogy a Samsung az év hátralévő részében jobban fog teljesíteni, azonban az OLED panelek eladása csalódást okozhat majd. Az Apple úgy döntött, hogy áthajózik az LG oldalára és tőlük fogja vásárolni a paneleket (akik az Iphone X modellt is ellátják ), mivel így meggyengíthetik a jelenlegi versenytársukat a Samsungot.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük