Elkészült a Vivo legújabb telefonja a Nex

0
0
Elkészült a Vivo legújabb telefonja a NEX

Elkészült a Vivo legújabb telefonja a Nex. Nagyon sok újítással találkozhatunk a telefonban. Nincs káva, nincs keret, csak a képernyő és a selfie kamera, ami kicsúszik a telefonból.

Na jó, még a telefon alján van egy kis fekete keret. Vivo bejelentette a legújabb telefonját a Nex-et. A kínai gyártó csak úgy nevezi, a keret-nélküli álom. A telefon az Apex modellre épül. Az ujjlenyomat érzékelő a telefon képernyőjében kapott helyet azonban csak egy adott ponton érzékel. Míg az előző típus (Apex), az egész alsó felületén érzékelt.

Elkészült a Vivo legújabb telefonja a NEX

A telefonban sikerült elérnünk a 91.24%-os képernyőarányt, amit a selfie kamera elrejtésével oldottak meg. Ha használni szeretnék a telefon tetejéből kiugrik a lencse és már lőhetjük is a képet.  A Vivo a hangot egy vibrációs technikával oldotta meg, mellyel az üveget rezegtetik meg, hasonlóan a Xiaomi Mi MIX-hez képest. Azonban sokkal jobb hanghatást értek el ezzel a technológiával.

Az alap specifikációi nem lehettek volna ennél erősebbek jelenleg. Egy Snapdragon 845-ös processzort találhatunk benne, ahogy az ASUS legújabb telefonjában is, 8GB RAM társul hozzá, 4000mAh akkumulátor, 256GB belső tárhely, 6,6 colos OLED kijelzővel, mely 1080p+ felbontású. (A telefonból kapható lesz egy kistestvér is, mely Snapdragon 710-el, 6GB RAM-mal és 128GB tárhellyel lesz kapható.) A telefon duál kamerával rendelkezik egy 12 MP f/1.8-as és egy 5 megapixeles, f/2.4 rekeszértékű lencsével. A kiugró-selfie kamera egy átlagos 8MP lesz f/2.0 tulajdonsággal. Na és persze, nem maradt le a fejhallgató csatlakozó.  A telefon 199g és 7.98mm vékony.

Elkészült a Vivo legújabb telefonja a NEX

Ez egy tökéletes telefon lesz mindazok számára, akik kedvelik az újításokat és élnek is vele. Az egyetlen ellentmondás, hogy a telefon csak Kínában lesz elérhető kb. 200.000FT-ért, ami sokkal olcsóbb a 400.000FT körüli iPhone X-hez képest. Érdekes lesz, hogy állja meg majd a helyét ez a telefon, a versenytársaihoz, mint például a Xiaomi Mi 8-hoz képest. De ahogy láthatjuk, már itt a jövő, már nem kell sokat várni, és nemsokára eljöhet a teljesen egy képernyőből álló telefon.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük