Elindult a YouTube Music és a Youtube Premium szolgáltatása

0
0
Elindult a youtube music és a youtube premium szolgáltatása

A mai nap elstartolt a YouTube Music, illetve Premium szolgáltatása.

17 országban elérhető a mai naptól kezdve a két szolgáltatás. A következő helyeken elérhető: US, Ausztrália, Új-Zéland, Mexikó, Dél-Korea, Ausztria, Canada, Finland, France, Germany, Ireland, Italy, Norway, Russia, Spain, Sweden és az Egyesült Királyságban. Igen, Magyarország nem tartozik bele. A YouTube Music már elérhető volt egy hónapja pár ember számára, azonban, hivatalosan a mai naptól elérhető.

A YouTube Music a vállalat legújabb, mindenre kiterjedő streaming szolgáltatás, ami egy új telefonos applikáción és új webes felületen érhető el, ami erre lett kialakítva. Az oldalon albumokat, élő felvételeket, zenéket, névtelen előadóktól, remixeket, feldolgozásokat fog tartalmazni. A zene felfedezésen fog alapulni a szolgáltatás. A kezdőoldalon keresztül újabb zenéket fog felajánlani az előző hallgatások, a jelenlegi helyzet és az aktivitás alapján. Egy intelligens keresés is beépítve lesz a szolgáltatásba, mely össze van kötve egy gépi tanulással, tehát megérti a keresést és az ahhoz illő jó találatokkal fog visszatérni, amellyel a Spotify és az Apple Music is dolgozik.

Ahogy minden zene szolgáltató, itt is található egy ingyenes és egy prémium megoldás. Az ingyenes egy reklám blokkokkal tűzdelt, míg a prémium, mely nem tartalmaz reklámokat $9.99(közel 2600FT) -ért váltható ki, ami engedi a háttérben való zenehallgatást (csak a zenéknél, videóknál nem.) és a letöltéseket.

A YouTube Premium $11.99 (közel 3200FT)-ba kerül, de minden beletartozik, a YouTube Music, amely már engedélyezi a videók háttérben való hallgatását, és a reklám mentességet videók alatt is! A YouTube prémium tartalmaz 1-2 sorozatot is, mely még eléggé kezdetleges, de kiderül, hogy a későbbiek több sorozatot, filmeket és még dokumentumfilmeket is akarnak készíteni.

Aki idáig Google Play Music-ot használt, annak automatikusan elérhető lesz a YouTube Premium is. Természetesen, jelenleg limitált promóció van, ami azt jelenti, hogy 3 hónap ingyenes a YouTube Music szolgáltatásán.

A kérdés az, hogy összességében mennyire fogja megállni, a helyét, a jelenlegi a piacot uraló Spotify mellett, főleg úgy, hogy limitálja a regisztrációs országok számát. Az viszont előnyt jelent számára, hogy engedélyezi, a remix-ek, feldolgozások hallgatását is, azonban az még nem világos, hogy a nem hivatalos mixekkel, és egy “bootleg”-ekkel mi lesz majd a helyzet.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük