A Corning bejelentette a Gorilla Glass 6-os üvegét, amely törés állóbb lesz, mint idáig az előző modellek.

A vállalat elmondása szerint akár 15 esést is kibír majd 1 méter magasságból és kétszer olyan jobb lesz, mint az 5-ös verzió.

“Corning Gorilla Glass 6-os sokkal fejlettebb kidolgozás, mint az 5-ös verzió. Magasabb eséseket is kibír mint az előbbi verzió, de fontosabb, hogy több esést is.” – John Bayne, a Corning Gorilla Glass alelnök elmondása szerint.

Ahogy a telefonok egyre vékonyabbak lesznek, úgy a képernyőnek, pontosabban azokat védő üvegeknek is vékonyabbnak kell lenniük. A vékonyítás sok esetben megnehezíti a Gorilla Glass fejlesztőit, mivel a vékonyabb üveg gyöngébb is. Az elmúlt években a telefonok képernyői a szélein törték be, ami elgyengítette az egész üveg felületet. A mostani teljes képernyős telefonok trendjével együtt nőtt az azokat védő üvegek fontossága. Így várhatjuk majd a következő években a még erősebb üvegek fejlesztését.

Fontos elmondani, hogy azonban különbség van a leejtés és karcolás között. A Corning elmondta, hogy a Gorilla Glass 6-os verziójában ugye sikerült a leejtési ellenállást növelni, azonban a karcolási ellenállás, az 5-ös szériával azonos. Tehát nem kell egyből arra gondolnunk, hogy az új telefon, amely Gorilla Glass 6-ossal rendelkezik nem fog karcolódni ha a kulcsunkkal együtt tároljuk.

A Gorilla Glass 6-os már elérhető a telefongyártók számára, úgyhogy pár hónapon belül már találkozhatunk velük a piacon.

Nincsenek hozzászólások
Szólj hozzá Mégse
Kommentek: Corning Gorilla Glass 6 majd 15 esést is túl fog élni

Az email címet nem tesszük közzé.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

AZONNAL HASZNÁLHATOD

LEGUTÓBBI CIKKEINK

Felkapott

Számítógépes segítségnyújtás
24 órán belül
!

Lassú a laptop? Ablakok ugranak fel? Nem azt csinálja amit Te szeretnél?
A TechBlogger elhozta a megoldást és segítünk megoldani a problémát!

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap