Tegnapi nap folyamán scammerek egy csoportja feltört több nagyobb zenei YouTube oldalt. A csalók a CoinBase kereskedelmi oldal nagyságát és videóját használva ki, próbálnak bitcoinhoz jutni.

Kiket ért a támadás?

Az egyik legkedveltebb zenész banda, a Punnany Massif, YouTube csatornáját is feltörték. Még a kétlépéses hitelesítés sem tudta megakadályozni a feltörést.

Az oldal jelenleg így néz ki. Nem tudjuk pontosan, hogy ez a probléma a YouTube oldaláról történt, tehát egy sérülékenységet kihasználva tudták elkobozni a csatornát, vagy véletlen kikerült a jelszó.

De a történet még nem ér véget egy csatornánál. A Dupla Kávé YouTube csatornáját is feltörték.

A Punnany Massif csatornájához hasonlóan itt is ugyanaz a felület jelenik meg, illetve ugyanazt az élő közvetítést streamelik folyamatosan.

Tovább haladva, a YouTube-on rákeresve a coinbase szóra, azonnal észrevehetjük, hogy nem csak hazánkban van jelenleg ez a probléma.

Mit akarnak a scammerek?

Az élő közvetítésben látható, Brian Armstrong, nem más mint a CoinBase alapítója. Ezáltal valamelyest hitelesnek tűnhet(ne) a közvetítés, azonban a mellette található képek, már a scammerek szüleményei. A képen láthatóak alapján, csak küldj az adott walletre néhány bitcoint és azonnal a dupláját kapod vissza, sőt az adott weboldalon akár 5000 Bitcoint is nyerhetsz.

A feltüntetett weboldal is egy átverés.(NE NYISSUK MEG) Ezen az oldalon keresztül hirdetések tömkelege jelenik meg, illetve számtalan rosszindulatú cookie-kat próbál elhelyezni a böngészőnkben. Szerencsére a Bitdefender tiltotta ezt.

Hol van az ilyen esetekben a Google?

Azonnal észrevehetőnek kellene lennie, legalább az algoritmusnak azonnal észlelnie kellene, ha ilyen gyorsan, ekkora mértékű változás történik egy csatornán. Ebből talán következtethetünk, arra, hogy nem az emberi tényezőt használták ki a feltörés során.

Mi a célja az ilyen jellegű támadásoknak?

Nem más mint, az egyszerű pénzszerzés. Könnyen áldozatul eshetünk egy ilyen Kriptovaluta csalásnak, habár eléggé félrement a célzás, mivel Magyarországon, nem igazán felkapott ennek a kereskedelme, a többi országokhoz képest.

Kép forrása: coinbase.com

Nincsenek hozzászólások
Szólj hozzá Mégse
Kommentek: Coinbase scam – Feltörték több nagyobb zenész oldalát is

Az email címet nem tesszük közzé.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

AZONNAL HASZNÁLHATOD

LEGUTÓBBI CIKKEINK

Felkapott

Számítógépes segítségnyújtás
24 órán belül
!

Lassú a laptop? Ablakok ugranak fel? Nem azt csinálja amit Te szeretnél?
A TechBlogger elhozta a megoldást és segítünk megoldani a problémát!

Tetszett a cikk? Kövess minket!

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap