Az új MacBook Pro

0
0
Új MacBook Pro

Az Apple bemutatta a legújabb MacBook Pro-kat, amelyek a 8. generációs Intel processzorokkal vannak szerelve.

Az új MacBook-ot már kérhetjük 32GB RAM-mal és akár 4TB SSD-vel is. Persze ha nem számít a pénz. Az alapmodellek, a 13-colos 468.000FT-ba, a 15-colos 623.000FT-ba kerül minden extra nélkül. Azonban, ahogy előbb említettem kérhetjük több memóriával, tárhellyel és a legújabb i9-es processzorral. Akkor már ott vagyunk, hogy a 15-colos modell ára felugrott 1.741.000FT-ra. Ez egy kicsit soknak tűnhet, azonban az elmúlt évekhez képest az Apple több opciót hagy számunkra.

A mostani évben a nagy áttörést a DDR4-es RAM és a nagy méretű SSD hozta el. A RAM-ért 104.000FT-ot a 4TB-os SSD-ért 832.000FT-ot kell fizetnünk. Ezek a specifikációk mellett jöhet ki a fent említett bődületes ár. Az SSD-nek az árát az egekbe vitték, míg a RAM ára hellyel közzel rendben van, mármint ha az Apple árait vesszük alapul.

De mégis milyen lett?

Az alap külső kinézet nem változott, ugyanazt a jól kidolgozott sémát kapjuk mint a 2017-es modelleknél. A készülékben megtalálható négy darab Thunderbolt csatlakozó egy fejhallgató és a Touch ID. A készülék kijelzője a jól ismert Retina Display, ami most már tényleges 4K felbontásra képes. Valószínű, hogy az SD kártya olvasót már többé nem láthatjuk a laptopban.

A készülék hardvares teljesítménye miatt, biztos, hogy jól fogja kezelni az Apple zárt rendszerét és még gyorsabb lesz. Az új fejlesztés, amit már több rendszer is elhozott, a True Tone. Ezzel a technológiával a szín-hőmérsékletet lehet állítani. Azonban arra mindig figyelni kell, hogy ez a beállítás csak a rendszerben jön létre. Tehát egy videó- vagy képszerkesztésnél bezavarhat ez a funkció.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük