Az első 128GB RAM, 6TB tárhellyel rendelkező laptop

0
0
Az első 128GB RAM, 6TB tárhellyel rendelkező laptop

Sose gondoltuk volna, hogy olyan telefon lesz a kezünkben, ami 8GB RAMMAL fog rendelkezni,pláne nem azt, hogy egy 128GB RAMMAL szerelt laptopot fogunk használni.

A kínai gyártó, avagy a Lenovo nagyot alkotott. Bemutatta a legújabb modelljét a Lenovo ThinkPad p52-est, amely 128GB RAMMAL és 6TB belső tárhellyel rendeklezik, mellyel elnyerte a VR kompatibilis jelzőt is.

A Lenovo legújabb készüléke 15.6 colos 4K érintőképernyős kijelzővel érkezik, mely 1920×1080 felbontásra képes. A laptopot egy 8. generációs Intel Xeon 6 magos processzor hajtja meg egy Nvidia Quadro P3200-as GPU mellett. A P52 egy sportos fekete dizájnt kapott, a súlya pedig 2.5 kg. Található rajta egy USB 3.1-es Type-A, két darab USB-C/Thunderbolt, egy HDMI 2.0-ás, mini DisplayPort 1.4 és az ellenfél által elhagyott SD kártya olvasó. Persze megtaláljuk a szokásos dolgokat is, mint a Wi-Fi-t, Bluetooth-t és ez a készülék kapott egy 4G LTE vevőt is.

A laptop kapott egy beépített, infravörös kamerát is, mely segít az arcfelismerésben és egy HD kamerát a videóhívásokhoz.

A készülék piacra dobta a legújabb ThinkPad és Yoga készülékeit is. A két modell a két szélsőséges felépítést szolgálja ki, a professzionális és robosztus, illetve az ultrakönnyű laptopok skáláját. (A kettő nem üti egymást.)

A gyártó hozzá járul az
adatvédelemhez is, tanulva a hibákból, ugyanis egy fizikai eltakarót adtak hozzá a laptopba épített kamerához. A készülékek persze a legújabb 8. generációs Intel processzorokkal gyártották. USB-C-n keresztül tölthetőek a laptopokat és a Type C/Thunderbolt porton keresztül.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük