Az Európai Unió most az Airbnb-t vette célpontba, mivel, úgy gondolják, hogy az áraik nem átláthatóak. A használati feltételekben nem feltétlenül látható át és nem ad teljes körű információt a felhasználóinak. Az EU augusztusig adott számára időt, hogy átdolgozza.

Többnél több felhasználó foglalja le a szállását az interneten keresztül és újabbnál újabb lehetőséget biztosítanak számukra.  De a népszerűség nem jár azzal, hogy nem kell megfelelni az EU-s törvényeknek. – Írja Vera Jourova az EU fogyasztókért felelős biztosa egy állásfoglalásban. A fogyasztóknak könnyen meg kell érteniük, hogy miért és mennyit fizetnek, a szolgáltatásokért. A szállás tulajdonos lemondásának okainak is igazságosnak kell lenniük.

A problémák közé sorolhatjuk azt is, hogy nem különülnek el a privát- és a “profi” szállások. A másik probléma, hogy az EU-ban a végleges árak eltérhetnek a különböző országokban. Így megtévesztő lehet az ár, amit a felhasználó a keresés közben és majd a fizetésnél lát, az adók és egyéb költségek miatt.

Az EU kényszerhelyzetbe állította az Airbnb-t

Az Airbnb-nek meg kell változtatnia a használati feltételeit, hogy ha a felhasználót valamilyen sérelem vagy bántalom éri, akkor meglegyen a védelme a tulajdonos ellen. Azt is kikötötték, hogy jobb, kommunikatívabb visszafizetési szabályzatot hozzanak létre, mely érthető mindenki számára. A lemondás és a szerződés terén is ugyanez a helyzet.

A Verge-nek elmondta az Airbnb, hogy “Komolyan vesszük, hogy átláthatóbbak legyünk a felhasználóink érdekében. A vendégeknek próbáljuk még érthetőbbé tenni az összes költséget, beleértve a szerviz és adó díjakat, a foglalás során. Közösen dolgozunk azon, hogy megfeleljünk a fent említett pontoknak.”

Nincsenek hozzászólások
Szólj hozzá Mégse
Kommentek: Airbnb szembenézhet az EU-val az árak átláthatóságával kapcsolatban

Az email címet nem tesszük közzé.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

AZONNAL HASZNÁLHATOD

LEGUTÓBBI CIKKEINK

Felkapott

Számítógépes segítségnyújtás
24 órán belül
!

Lassú a laptop? Ablakok ugranak fel? Nem azt csinálja amit Te szeretnél?
A TechBlogger elhozta a megoldást és segítünk megoldani a problémát!

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap