A mobil légzsák

0
0
A mobil légzsák

A legújabb fejlesztés, ami megvédi a telefonod képernyőjét.

Egyszer biztos mindenki leejti a telefonját. A rosszabb esetekben ez a képernyő betörésével szokott járni. Megpróbálunk képernyővédő fóliával védekezni ellene, vagy éppen egy jó minőségű tokkal. Azonban még is előfordul, hogy kár keletkezik a készülékünkön. Nem sokáig kell ezen paráznunk, mivel egy Német mérnök, Philip Frenzel, kitalálta a technológiát, ami mindenki számára pénzt, időt, és azt a kellemetlen helyzetet, mikor megfordítjuk a telefonunkat, hogy betört-e vagy sem, megspórolja nekünk.

A DesignBoom-nak leleplezte Frenzel a legújabb találmányát, a mobil légzsákot. Az egész egy tok, amely érzékeli, ha szabadesésben van a készülék és automatikusan kinyitja a metál horgokat, ami teljesen megvédi az eséstől.


Németországi Aalen Egyetemre jár a diák. Ezzel már elnyerte a Mechatronics Society első helyét is, és nemsokára találkozhatunk vele a Kickstarter-en is. Ha a dizájnon még dolgoznak, mivel ez még csak egy prototípus, nem lesz kérdés, hogy mindenkit megment a több tízezres képernyő cserétől vagy esetleg egy teljesen új telefon vásárlásától. Nemsokára, már a képernyő betörésétől sem kell tartanunk. Az viszont jó kérdés, hogy fogják megoldani, ha a kamera a telefon tetejéből csúszik ki.

Kecskés Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük