Az Apple-nek problémái voltak az eladásokkal Indiában. Amíg a vállalat alacsonyabb árakon kezdte el gyártani az iPhonokat, úgy néz ki még is hosszú út áll előtte. Bloomberg jelentése alapján kevesebb mint 1 millió darabot adtak el 2018 első félévében.

Mindössze 2%-ot foglal a piacból az iPhone Indiában. A 2017-es jelentések alapján 3.2 millió iPhone-t adtak el a Counterpoint Research kutatása alapján. Ezek az eladások lassulni látszanak, mivel a bloombergi jelentés alapján az első félévben kevesebb mint egymillió darabot adtak el, és úgy tűnik, hogy nehéz lesz elérni a tavalyi számokat.

India a világ harmadik legnagyobb telefon piaca.

Viszont a telefon árának kb. 15-20%-át az adó teszi ki. (Magyarországon ez megütheti a 39%-ot is…) Ezért sokkal olcsóbb megoldások is vannak számukra, mint a Samsung és mint a Xiaomi. A nyár elején az Apple elkezdte újra gyártani az iPhone 6S-t és az iPhone SE-t az országban. Ez a taktikai megoldással remélik, hogy sikerül lentebb vinni a telefonok árait. Viszont időbe fog telni, amíg az Apple terve feláll és elkezd teljes gőzerővel működni.

India sok lehetőséget rejt az Apple számára. Tim Cook az Apple CEO-ja elmondta, hogy agresszívan fogják meghódítani a piacot. Az ország fejleszti a hálózatát 4G-re és a középtársadalom is elkezdett növekedni, ami előnyt jelent a telefon eladások során. A kis számok ellenére Cook azt mondta, hogy a vállalat az első félévben próbál rekordot felállítani. Meglátjuk, hogy fog majd alakulni a második félév.

Nincsenek hozzászólások
Szólj hozzá Mégse
Kommentek: Az Apple majdnem 1 millió darab iPhone-t adott el Indiában az első félévben

Az email címet nem tesszük közzé.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

AZONNAL HASZNÁLHATOD

LEGUTÓBBI CIKKEINK

Felkapott

Számítógépes segítségnyújtás
24 órán belül
!

Lassú a laptop? Ablakok ugranak fel? Nem azt csinálja amit Te szeretnél?
A TechBlogger elhozta a megoldást és segítünk megoldani a problémát!

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap